Рубрики

Архів

Спеціалізація: вирощування молодняка

Спеціалізоване вирощування майбутніх корів від телички до нетелі на окремій фермі має цілу низку переваг: дозволяє скоротити затрати праці, забезпечити кращі умови та ретельніше відстежувати дотримання технології.

Без аналога

Унікальність вирощування ремонтного молодняка в агрофірмі ім. Довженка в тому, що цим займаються централізовано з 2012 року. Нетельний комплекс у селі Хвощове — найбільший в Україні з вирощування телят. Сюди тварини потрапляють віком 3–5 днів з усіх дванадцяти молочних відділків підприємства: з найближчих ферм двічі, а з віддалених — раз на тиждень. Тут їх вирощують, запліднюють і після дев’яностого дня підтвердженої тільності повертають назад у виробничі відділки агрофірми. Проектна потужність комплексу 5 тис. голів, і зараз на його території все ще тривають ремонтно-будівельні роботи. Після того, як об’єкт вийде на планову потужність, нетелі тут перебуватимуть до 4–5 місяців тільності.

На контролі

Упродовж молочного періоду теличок тримають в індивідуальних клітках. У середньому протягом 45 днів (від 42 до 48) вони щоденно споживають 6 л незбираного молока — тричі по два літри в інтервалі від 4.00 до 23.00. Для випоювання телят використовують молоко від новотільних корів (до 10 днів після отелення). Воно надходить із трьох молочних ферм агрофірми і зберігається на молочній кухні протягом доби в танку-охолоджувачі. У разі потреби молоко пастеризують. Варто звернути увагу: молоко від маститних корів не використовується. Випоюють телят за допомогою трьох молочних таксі.

Більше читайте в журналі «Молоко і ферма» № 5 (42), жовтень 2017

 Ctrl
Індивідуальний підхід
30.10.2017
Ctrl 
Бізнес роблять технології
30.10.2017

Всі новини >>

Пошук

MilkUA.info
PigUA.info
Журнал «Прибуткове свинарство»