Рубрики

Архів

Стратегії поліпшення відтворення корів: досвід ТД «Долинське»

У провідному господарстві Асоціації виробників молока ТОВ «ТД “Долинське”» з Херсонщини переконалися, що буквально за квартал реально покращити показники запліднюваності на понад 10%. Завдяки командній роботі та комплексному підходу нині в «Долинському» показник запліднюваності корів не опускається нижче 40%, рівень заплідненості телиць при першому осіменінні становить 53%, другому — 75% і третьому — 90%. Які системні кроки й підходи стали запорукою успіху, залюбки ділимося з вами.

Олександр Фролов, спеціаліст Центру ветеринарного обслуговування АВМ (ЦВО) у Південному регіоні, наголошує, що найчастіше проблеми з запліднюваністю криються в помилках у роботі з новотільними. Тому в ТД «Долинське» почали із системних кроків та нових підходів до роботи саме з цією групою тварин. «Вирішення проблеми низької відтворювальної здатності корів — це завжди командне завдання, адже потребує залучення керівника, зоотехніків, ветеринарних лікарів і техніків штучного осіменіння», — відзначає Олександр.

Пильна увага до новотільних

Найчастішими причинами вибракування корів після переведення з родильного відділення є випадки абсцесів та індурації матки. Тому першим кроком кожного господарства мусить бути чіткий протокол роботи з новотільними тваринами, що включає щоденний клінічний огляд корів після отелення, а також аргументована схема лікування.

Більше інформації читайте в журналі «Молоко і ферма» № 3 (46), червень 2018

 Ctrl
Відтворення корів: український досвід
29.08.2018
Ctrl 
Балансування раціону корів транзитного періоду: аніонні солі й захищені жири
02.07.2018

Всі новини >>

Пошук

MilkUA.info
PigUA.info
Журнал «Прибуткове свинарство»