Рубрики

Архів

Новітні технології в молочному козівництві та вівчарстві

16 жовтня у київському готелі «Прем’єр-палац» відбулася міжнародна конференція, присвячена сучасним технологіям та менеджменту у молочному козівництві та вівчарстві. Вона зібрала і представників господарств, де вже доять кіз, і тих, хто тільки планує. А також експертів галузі, постачальників обладнання й генетики, аналітиків та економістів. Учасники конференції обмінялися досвідом та ідеями, обговорили стратегії розвитку цього напрямку молочного тваринництва. Генеральний спонсор події ― компанія «ДеЛаваль», світовий лідер із виробництва обладнання для молочних ферм.

Нині в Україні й усьому світі є чималий попит на продукцію з козиного та овечого молока. Йдеться не тільки про гурманів, спроможних оцінити неперевершений смак сирів. Незаповненою залишається ніша дитячого харчування, а також продуктів із незбираного молока. Потенціал ринку великий — отже, й виробництво має чималі перспективи. Доповідачі, серед яких були як українські фахівці, так і зарубіжні гості, висловили своє бачення того, як вдало скористатись нагодою, правильно спланувати бізнес, спроектувати ферму, підібрати обладнання й генетику та налагодити ефективне виробництво. 

Головним доповідачем був незалежний консультант, засновник і власник консалтингової компанії «Капріскоп» (Capriscope) Еміль ван Хаарен із Нідерландів. Він розповів про міжнародний досвід будівництва козиних та овечих ферм, а також про основні етапи створення виробництва з нуля.

Починаючи свій виступ, пан ван Хаарен наголосив, що не зосереджуватиметься на наукових дослідженнях провідних світових інституцій, а представить практичні висновки власного двадцятирічного досвіду.

Розповідаючи про основні технічні аспекти, а також принципи й правила організації виробництва, він демонстрував фото козиних та овечих ферм, розташованих у Нідерландах, Німеччині, Туреччині, Саудівській Аравії та цілій низці інших країн, де він працював консультантом. Щоразу він звертав увагу на особливості конструкції даху і стін, розташування кормових алей і секцій для утримання тварин, відзначав переваги й недоліки. А ще експерт пропонував оптимальні варіанти рішень, завдяки яким можна забезпечити найкращий комфорт для тварин, а також раціональне використання ресурсів у різних кліматичних умовах. Розповів і про основні вимоги до щільності тварин, повітрообміну, температури, освітлення та водозабезпечення.

Більше інформації читайте у журналі «Молоко і ферма» № 5 (18), жовтень 2013 рік

 Ctrl
Продукти переробки ріпаку в годівлі молочної худоби
25.10.2013
Ctrl 
Кадри для молочного тваринництва
25.10.2013

Всі новини >>

Пошук

MilkUA.info
PigUA.info
Журнал «Прибуткове свинарство»