Рубрики

Архів

6 літрів – це дві повних трилітрових банки, або майже повне відро…

Вікторія Сова

Саме на стільки кожен середньостатистичний українець збільшив свою річну порцію молока. Таке зростання – перше за кілька останніх років. І сталося це не без зусиль АВМ. Яким чином до цього результату долучилася асоціація? Якими соціальними проектами та акціями? Які їх перші результати? Що в планах? Відповіді на всі ці запитання читайте нижче.

Передумови

Вони були не особливо сприятливими. І це ще м’яко кажучи. Важко починати розмову про користь продукту в атмосфері тотальної його антиреклами та ще й нав’язливої реклами солодких газованих напоїв. Аргументи, що, мовляв, від молока гладшають, що лактоза шкідлива дорослим, а все магазинне молоко «хімічне», — це ще не найстрашніше. 

Статистика також не радувала: поруч із іспанцями,які споживають понад 600 кг молока на рік; голландцями — 530 кг; французами — 480 кг; українці, зі своїми 153 цьогорічними кг, лише на 43 місці.

І все ж це більше, ніж 2012-го, бо тоді до наших столів доходило тільки 147 кг. Загалом же споживання молочки зросло на 6,2 млн. тонн.

З чого починали

У травні 2012-го року АВМ започаткувала проект «Я люблю молоко». Першою акцією в його рамках стала «зіркова» фотосесія «Молочні вусики», покликана популяризувати молоко й молочні продукти. У ній взяли участь письменниця Світлана Поваляєва, дизайнер Андре Тан, журналіст Богдан Кутєпов з родиною, співачка Юлія Лорд та інші. Організатори звернулися до знаменитостей, щоб із їхньою допомогою почати формувати сучасний позитивний імідж молока.

І не лише формувати, але й відроджувати. Бо молоко – це продукт, який ми отримуємо найпершим, тільки-но з’являємося на світ. Воно просто не може бути шкідливим. Для України ж, зважаючи на тисячолітню хліборобсько-скотарську традицію (вона, як доводять історики, сягає епохи трипільської цивілізації), молоко – особливо сакральний продукт.

Прикладом для акції «Молочні вусики» стала подібна, тільки значно масштабніша, кампанія у США під назвою «Got milk?». Зародившись у Каліфорнії ще 1993 року, вона досі успішно реалізується на батьківщині «Кока-коли». Її вже підтримала величезна кількість акторів, спортсменів та зірок шоу-бізнесу, зокрема Сальма Хаєк, Дуейн Джонсон, Брітні Спірс, Марта Стюарт, Девід Бекхем та багато інших.

«Зірки за здоровий спосіб життя. Я люблю молоко»

16 квітня 2013-го року продовженням кампанії АВМ стала презентація фотопроекту «Зірки за здоровий спосіб життя. Я люблю молоко». Вона відбулась у формі вечірки, на яку прийшли представники провідних українських телеканалів та ЗМІ. Таким чином через мас-медіа організатори й учасники акції почали нагадувати про користь регулярного споживання молокопродуктів.

А ще їм удалося започаткувати руйнування міфу про погану якість української пакетованої молочної продукції на полицях магазинів. Адже всі смачні страви, які куштували зірки й журналісти, – це продукція саме українських виробників.

Загалом у проекті взяло участь понад 20 зірок українського шоу-бізнесу.

Більше інформації читайте в журналі «Молоко і ферма» № 6 (19), грудень 2013.

 Ctrl
Шредледж: із чим його їсти?
09.01.2014
Ctrl 
Молокопереробка. Між фермою та споживачем
09.01.2014

Всі новини >>

Пошук

MilkUA.info
PigUA.info
Журнал «Прибуткове свинарство»