Рубрики

Архів

Яка різниця між силосним та зерновим гібридом?

Дмитро Ковальчук, продакт-спеціаліст компанії «КВС-Україна»

Вибираючи гібрид кукурудзи для вирощування, сучасні фермери все більше цікавляться їх призначенням — на зерно, силос чи і те й те. Як не припуститись помилки і правильно вибрати гібриди? Які їх особливості потрібно врахувати? Як наш вибір позначиться на рентабельності виробництва загалом? Спробуємо відповісти на ці питання.

Передовсім слід наголосити на тому, що зернові й силосні гібриди мають певні відмінності. Силосні призначені для отримання більшої кількості молока з одного гектара. Тому в них вища урожайність зеленої маси та краща її засвоюваність порівняно з гібридами зернового напрямку. Вони формують високорослі ремонтантні рослини з широким листям та великими качанами. Зернові гібриди низькорослі і формують, як правило, один качан. Листя та стебло на момент збирання повністю висихають.

Вирощуючи гібриди на силос, потрібно враховувати той факт, що ми хочемо отримати не просто максимальну кількість зеленої маси з одиниці площі, а високоякісний легкозасвоюваний силос. Отож основними критеріями, якими ми керуємось під час вибору силосного гібриду, є ремонтантність, високорослість і характер розміщення листової пластини.

Більше інформації читайте у журналі «Молоко і ферма» № 1 (20), лютий 2014.

 Ctrl
Роль підстилки в утриманні великої рогатої худоби
11.03.2014
Ctrl 
Ціна питання
11.03.2014

Всі новини >>

Пошук

MilkUA.info
PigUA.info
Журнал «Прибуткове свинарство»