Рубрики

Архів

Чесність у молочному бізнесі

Філ Дарст, старший консультант дорадчої служби університету штату Мічиган (США), учасник VII Всеукраїнського молочного конгресу

Які цінності є вашим орієнтиром у веденні бізнесу? Чесність одразу спадає на думку? Мені — так. Тому хочу поділитись деякими думками з цього приводу. Словник Вебстера дає таке визначення поняття: якість, що відображає одну з найважливіших вимог моральності; правдивість, принциповість, вірність узятим зобов’язанням, непідкупність. Слово «щирість» входить до переліку синонімів чесності. Коротко кажучи, чесність означає, що нема різниці між тим, що ви кажете, і тим, що робите.

Мій візит до України був пов’язаний із Всеукраїнським молочним конгресом. Саме тоді я згадав про абсолютну значущість чесності. Приватні розмови з учасниками та виступи деяких доповідачів дали зрозуміти, що не всі статистичні дані в галузі сільського господарства України відображають справжній стан речей. Часто влада подає інформацію в прикрашеному вигляді.

Україна щойно пережила революцію й позбулася лідера, який погруз у брехні й корупції. Люди бажали змін. Один із доповідачів розповів про своє щире бажання й прагнення жити у чесній країні.

На мою думку, нестача чесності — це проблема не лише певного уряду чи якоїсь окремої країни. Чесність має надзвичайно важливе значення для довготривалого успіху в бізнесі й особистому житті кожної людини. Говорити правду і так само діяти — це повинно стати способом життя, навіть якщо це складно і дорого коштує. Так, чесність — цінність не з дешевих, але блага від життя в правді неоціненні.

Як виглядає чесність у молочному бізнесі? Ось кілька практичних порад, які зроблять її очевидною:

  • завжди кажіть працівникам правду;
  • поважайте угоди, навіть при зміні обставин;
  • видавайте заробітну плату сповна, не обманюючи працівників;
  • якщо ви робітник, сумлінно відпрацьовуйте час, який вам оплачують;
  • вчасно і повністю виплачуйте кредити;
  • не продавайте продукти або тварин, приховуючи їхні недоліки, навіть якщо ризикуєте втратити домовленість;
  • чесно платіть податки.

Жити і вести бізнес чесно означає, що вам не потрібно боятися правди, яка виявиться згодом. Брехня, обман і прикриття неправди інших завжди тимчасові. Істинна правда — вічна. Якщо проживати життя чесно, то ніколи не буде соромно за нього.

Більше інформації читайте в журналі «Молоко і ферма» № 2 (21), квітень 2014 р.

 Ctrl
Автоматизація в тренді
05.05.2014
Ctrl 
Тест на зрілість галузі. Інтерв'ю із Андрієм Дикуном, заступником міністра аграрної політики та продовольства
05.05.2014

Всі новини >>

Пошук

MilkUA.info
PigUA.info
Журнал «Прибуткове свинарство»