Рубрики

Архів

Приготування кукурудзяної пасти — альтернатива комбікормам і плющенню зерна

За матеріалами компанії «Прогресивні аграрні технології»

Під назвою «паста» зазвичай розуміють суміш із зернового борошна. Використання пресованої пасти набуло значного поширення, коли з’ясувалося, що при перемеленні зерна з качанів кукурудзи при нормальній вологості коефіцієнт калорійності отриманого корму на 10-15% більший, ніж комбікорму.

Збір зерна

Кукурудзу збирають за допомогою кормозбирального комбайна, коли зерно досягає фізіологічної зрілості, а його вологість становить приблизно 30-50%, але не менше 30%. Якщо вологість менша, тоді пасту потрібно зволожувати, щоб уникнути проблем під час трамбування корму.

Під час збирання зерно потрібно обмолочувати, щоб не допустити ферментації й утворення токсинів.

Рекомендовані строки збирання — кінець жовтня і початок листопада, а оптимальна температура повітря — від 2 до 10 °С.

Приготування кукурудзяної пасти

Зібране в полі зерно вивантажують на підготовлений майданчик, де його подрібнюють без попередньої сушки або іншої обробки. До майданчика з зерном підганяють шнековий пересувний завантажувач, який подаватиме зерно в бункер дробарки. На виході із млина-дробарки маємо подрібнене зерно, тобто пасту, яку закладають у стаціонарну траншею.

Млин-дробарку (фото 1) можна розміщувати безпосередньо біля траншеї, і за допомогою завантажувача вже готова паста рівномірно розподілятиметься по всій площі, трамбуватиметься й зберігатиметься.

Більше інформації читайте у журналі «Молоко і ферма» № 2 (21), квітень 2014 р.

 Ctrl
Якість грубого корму і собівартість молока
15.07.2014
Ctrl 
Сироватка в годівлі худоби
05.05.2014

Всі новини >>

Пошук

MilkUA.info
PigUA.info
Журнал «Прибуткове свинарство»