Рубрики

Архів

Час управляти персоналом: власникам та менеджерам на замітку

Думки власника та менеджера ферми кожного дня зайняті вирішенням низки завдань: здоров’я і комфорт корів, ветеринарні потреби, достатня кількість корму, обладнання, посівна, збирання врожаю тощо. У переліку повинно бути ще одне завдання: управління персоналом. Зазвичай серед перших йому місця немає. Добре, якщо воно взагалі потрапляє в той перелік. Виступ представника дорадчої служби Університету штату Мічиган (США) Філа Дарста змусив українських менеджерів ферм по-новому глянути на управління працівниками. Ми вирішили повернутися до результатів дослідження американських колег, щоб іще раз звернути увагу на проблеми, з якими ви можете зіткнутись або вже зіткнулись. Це надзвичайно важливо: вдосконалення управлінської стратегії підвищить продуктивність не тільки найманих працівників, а й господарства. В результаті ваша ферма стане бажаним місцем роботи для багатьох людей.

Плинність кадрів

Як часто вам доводиться наймати нових працівників? Якщо колектив на вашій фермі більш-менш стабільний, то значить, менеджер добре виконує соціальну складову роботи. Якщо ж люди надовго не затримуються, слід негайно шукати причини.

До соціального проекту науковців Університету штату Мічиган залучили 10 ферм із чотирьох штатів. Головним чином дослідники спілкувалися з найманими працівниками, щоб зрозуміти процес співпраці з менеджерами. Загальна кількість працівників на фермах становила 187 чоловік. Інтерв’ю взяли у 145, з них на запитання відповіли 78%. Результати були несподіваними: майже 50% опитуваних працювали на фермі менше трьох років (більше року — 18%, 1-3 роки — 31%, менше трьох років — 51%). Серед них у середньому 33% працівників шукали причини покинути роботу. Що ж спонукає людей подаватись на пошуки вакансій?

Бажання вчитись і розвиватись

Однією з основних проблем є недооцінка бажання і прагнення найманих працівників учитися. Коли у працівників ферм запитали, як вони оцінюють свій інтерес до навчання, то 145 поставили собі 4,73 бала (за 5-бальною шкалою: 1 = Я знаю достатньо, щоб виконувати свою роботу; 5 = Я цікавлюсь виробництвом молока і продовжую навчатись). А от власники/менеджери, усього 18 осіб, оцінили інтерес працівників до навчання у 3,27 бала.

Недооцінюючи інтерес найманих працівників до навчання, ми не лише не забезпечуємо їм належної профпідготовки, але навіть схильні вважати їх недосить здібними до навчання. Якщо менеджер знає, чого хочуть його підлеглі, він краще ними управляє. В його інтересах зробити так, щоб здібні працівники залишалися працювати на довготривалий період і робили кар’єру. Для цього їм потрібно дати можливість використовувати свій розум і навчатися.

Більше читайте в журналі «Молоко і ферма» № 3 (22), червень 2014.

 Ctrl
Якість грубого корму і собівартість молока
15.07.2014
Ctrl 
Секрети довголіття корів
15.07.2014

Всі новини >>

Пошук

MilkUA.info
PigUA.info
Журнал «Прибуткове свинарство»