Рубрики

Архів

Що таке премікс і з чим його їдять

Карина Оліхвер, маркетинг-менеджер заводу з виробництва преміксів NOVACORE (ТОВ «Інбел»)

Найдорожча стаття витрат на молочній фермі — годівля. Щоб вона була ефективною, надзвичайно важливо збалансувати раціон за вмістом поживних речовин залежно від потреб худоби і досягти його найкращої перетравлюваності й засвоюваності. Одним з інструментів, що допомагає це зробити, є премікс. Що це за продукт, як його правильно підібрати і як від його використання отримати найбільшу користь, читайте у статті.

Історія преміксу почалася ще у 50-х роках минулого століття, коли в кормові суміші почали додавати вітаміни та солі мікроелементів. Ближче до 70-х асортимент добавок збагатили антибіотиками, амінокислотами і ферментами. А все тому, що заводи, які виробляли традиційні комбікорми, не могли цілковито задовольнити потреби тварин у біологічно-активних речовинах. Так з’явився продукт під назвою «премікс» (рrae — вперед, попередньо; мicseo — змішувати).

Премікс — це суміш біологічно-активних речовин, яку додають у комбікорми та кормові концентрати для тварин, щоб ті краще реалізовували свій генетичний потенціал.

Нині премікси класифікують за:

складом: амінокислотні, мінеральні, вітамінні та комплексні;

призначенням: продуктивні (для покращення продуктивності, здоров’я), лікувально-профілактичні (з ветеринарними препаратами), лікувальні (для хворих тварин);

за рівнем концентрації в комбікормі: препремікс (у комбікорм додають до 0,5%), премікс (до 5%), білково-вітамінні та білково-мінерально-вітамінні добавки (від 5 до 30%).

Більше інформації читайте в журналі «Молоко і ферма» № 4 (23), серпень 2014 рік.

 Ctrl
Комфорт у стійлах і корівниках
16.09.2014
Ctrl 
Якість грубого корму і собівартість молока
15.07.2014

Всі новини >>

Пошук

MilkUA.info
PigUA.info
Журнал «Прибуткове свинарство»