Рубрики

Архів

Професіональна оцінка — ідеальний раціон

Сергій Свідерський, заступник комерційного директора компанії «Фенікс-Агро»

Сьогодні в інформаційному просторі є чимало новин про кормові інгредієнти: з чого їх виготовляють, яка поживність, властивості, результати випробувань тощо. Також можна знайти безліч порад, як їх краще використовувати. Але на практиці при введенні в раціон новаторських компонентів досить часто можна почути: «Корм не спрацьовує». А це означає, що господарство не досягає обіцяних постачальником результатів. Зрозуміймо, сама по собі купівля якісного корму не завжди дає бажаний результат, а інколи може навіть віддалити від нього. 

Раціон для будь-якої тварини тієї чи іншої вікової або технологічної групи має бути збалансований. Знайти ідеальний варіант — мрія кожного господаря. Якби це було так просто, не виникало б проблем у тваринництві: були б стабільні надої, прирости. Але специфічні умови кожного виробництва беруть своє. А тому дуже важливо всі, а особливо нові, компоненти правильно ввести в раціон. Процес балансування має бути ретельно проаналізований і спланований. 

Балансування раціону включає в себе професіональне виконання таких етапів, як відбір і підготовка зразків грубих кормів для аналізу, їх транспортування, власне аналіз та обробка результатів.

Щоб досягти потрібної продуктивності, треба врахувати особливості поживного складу кормів: суха речовина, енергія, НДК, КДК, білки, жири, цукри і вуглеводи. Чим більше показників поживного складу сировини ми маємо, тим точніше можемо збалансувати раціон. Тобто введення нових компонентів у раціон повинно мати системно-комплексний підхід.

Більше інформації читайте в журналі «Молоко і ферма» № 5 (24), жовтень 2014

 Ctrl
Розлиту воду не збереш, або Ефективність водовикористання в молочній галузі
16.03.2015
Ctrl 
Чим чистіше, тим корисніше
16.03.2015

Всі новини >>

Пошук

MilkUA.info
PigUA.info
Журнал «Прибуткове свинарство»