Рубрики

Архів

Спільні інтереси об’єднують

Ольга Зарицька

Із попереднього матеріалу ми чимало дізналися про голштинів. А цілеспрямована племінна робота в США та Канаді зробила голштинську породу північноамериканської селекції відомою в усьому світі. Значну роль у цьому відіграли голштинські асоціації. Їхній досвід нині ретельно вивчають в Україні, адже сьогодні на порядку денному — організація ефективної роботи національної голштинської асоціації.

Голштинська асоціація США

Історія виникнення. У другій половині ХІХ століття зацікавлених у розведенні худоби голштинської породи в Сполучених Штатах було достатньо, щоб створити організацію, яка б допомагала вдосконалювати породу, вирішувати спільні для молочарів проблеми і, зрештою, отримувати більші прибутки.

Перших голштинів завезли до Америки ще в 1631 році. У 1850-х фермер зі штату Массачусетс Вінсроп Ченері придбав свого першого голштина у капітана голландського судна. Якості цієї породи вразили нового власника, і він купив ще шість тварин. На жаль, вони померли від хвороби, і в 1861-му він повторює спробу. Цього разу Вінсроп купує одного бика та чотири корови. Саме з них почалося зростання популярності голштинської породи у Північній Америці. Невдовзі інші молочарі почали купувати голштинів на свої ферми.

Інший відомий селекціонер, Геріт Міллер зі штату Нью-Йорк, імпортував голштинів у 1860-х та 70-х, продовжив селекціонувати цих тварин, що привело до виникнення ранніх голштинів.

Більше інформації про голштинські асоціації у світі читайте в журналі «Молоко і ферма» № 1 (26), лютий 2015

 Ctrl
Чим годуємо та як продаємо:вимоги європейського законодавства до кормів та яловичини
16.03.2015
Ctrl 
Заготівля грубих кормів: підсумки 2014-го
16.03.2015

Всі новини >>

Пошук

MilkUA.info
PigUA.info
Журнал «Прибуткове свинарство»