Рубрики

Архів

Розставляємо акценти: комбайн, причіп- чи рулонний прес-підбирач

За інформацією ТОВ «Клаас Україна»

Для зменшення собівартості виробництва грубих кормів фахівці з кормозаготівлі радять сільгоспвиробникам вирощувати трави (злакові чи бобові) якомога ближче до місця закладки сінажу. А що робити, коли поля під кормовими культурами з різних причин розташовані на відстані 10 чи навіть 20 км? Однак і за таких умов є можливість заготовити сінаж з мінімальною собівартістю.

На сьогодні є три найбільш розповсюджені технології заготівлі сінажу (трав’яного силосу), зокрема підбору й подрібнення скошеної прив’яленої маси за допомогою:

  • причепа-підбирача (фото 1);
  • комбайна (фото 2);
  • прес-підбирача з упакуванням рулонів у плівку (фото 3).

Фото 1. Підбір і подрібнення силосної маси за допомогою причепа-підбирача.

Фото 2. Підбір і подрібнення силосної маси за допомогою комбайна.

Фото 3. Підбір і подрібнення силосної маси за допомогою прес-підбирача з упакуванням рулонів у плівку.

Продуктивність

Згадані технології відрізняються продуктивністю. Це дає змогу різним за обсягами виробництва підприємствам підібрати оптимальний варіант заготівлі корму.

Наприклад, продуктивність рулонного преса з обмотником становить 35 т/год., або 350 т/день. І вона жодним чином не залежить від відстані між полем та силосною ямою.

Робота причепа-підбирача прямо залежить від його місткості та віддаленості поля від місця закладки сінажу. Якщо місткість машини 45–50 м3, то продуктивність сягатиме 20 т за одне перевезення, або 450–500 т за день, якщо поле розташоване не більш як за 2–3 км від силосної ями.

Продуктивність комбайна істотно вища і становить 750 т/день. Про це свідчить досвід десятків українських господарств, які використовують такі машини. Варто зазначити, що максимальної продуктивності комбайна можна досягти лише в добре організованому процесі перевезення рослинної маси.

Більше інформації читайте в журналі «Молоко і ферма» № 2 (27), квітень 2015

 Ctrl
Комфортний мікроклімат для максимальної продуктивності
21.07.2015
Ctrl 
Денис Сергієнко: «Час, коли кожен бавиться у своїй пісочниці, минув»
15.05.2015

Всі новини >>

Пошук

MilkUA.info
PigUA.info
Журнал «Прибуткове свинарство»