Рубрики

Архів

ІІІ Всеукраїнський день молока

Цьогоріч його відсвяткували 16 серпня в Києві. Завдяки організаторам дійства — Асоціації виробників молока (АВМ) та соціальному проектові «Я люблю молоко» — парк «Співоче поле» на один день перетворився на справжню молочну країну. Понад 25 тисяч киян та гостей міста прийшли на фестиваль, аби підтримати гарну традицію.

Асоціація виробників молока почала популяризувати здоровий спосіб життя й споживання молока та молочних продуктів у 2013 році. А от Всесвітній день молока почали святкувати ще у 2001-му, і запровадила його Міжнародна організація з питань продовольства та сільського господарства при ООН. І вже через сім років свято відзначали 40 країн світу.

Повернімося до нашого молочного свята. Урочисте відкриття Дня молока розпочалося з нагородження переможців конкурсу дитячого малюнка на тему «Україна майбутнього» та музичного подарунка від співачки Марії Собко. Згодом до зірки на сцені приєдналися інші відомі люди, зокрема телеведучі Ганна Кушнерук, Григорій Решетник та Максим Неліпа, олімпійська чемпіонка з вільної боротьби Ірина Мерлені. Їх, до речі, об’єднує соціальний фотопроект «Зірки за здоровий спосіб життя. Я люблю молоко». На цьогорічному Дні молока вони долучилися до написання своїх порад та побажань майбутнім поколінням на традиційному 15-метровому Листі добра, який назвали «Дзеркало цінностей сучасних українців».

Відомі українські діячі культури та спорту прийшли не тільки, щоб підтримати свято, а й із благодійною метою — допомогти дітям із притулків й дітям переселенців підготуватися до школи. В рамках фестивалю також відбулася благодійна акція «Посилка добра», до якої могли долучитись усі охочі.

Більше інформації читайте в журналі «Молоко і ферма» № 4 (29), серпень 2015

 Ctrl
У ногу з часом
22.02.2016
Ctrl 
Денис Сергієнко: «Час, коли кожен бавиться у своїй пісочниці, минув»
15.05.2015

Всі новини >>

Пошук

MilkUA.info
PigUA.info
Журнал «Прибуткове свинарство»