Рубрики

Архів

Мета виправдовує засоби

Селекційно-генетична робота є основою майбутньої продуктивності стада. Приймаючи правильні селекційні рішення та використовуючи найкращих бугаїв для отримання наступного покоління корів, виробник створює ідеальне стадо, з яким працюватиме тривалий час. Це комплексний і довгий процес, від якого залежить майбутня рентабельність виробництва. Своїм баченням розведення худоби поділився фахівець із Нідерландів Рене Кремерс під час Голландського дня молока, що вже традиційно щороку відбувається у вересні.

Коли йдеться про селекційну роботу на підприємстві, то зазвичай під цим розуміють збільшення прибутку від корови, менше проблем зі здоров’ям та менші витрати корму на кілограм отриманого молока. Чимало виробників розглядають розведення худоби як одну зі значних статей витрат. Однак якщо розібратись, то це інвестиція у майбутній прибуток. Що необхідно для того, щоб цілеспрямовано займатися селекційною роботою на молочній фермі?

Мета

Програма селекції на фермі починається з визначення мети. Здається, нічого складного, але це лише на перший погляд. Від того, яке рішення виробник прийме сьогодні, залежить результат, який він отримає щонайменше через три-чотири роки. Завжди слід дивитися вперед і питати себе: «Що я хочу отримати в майбутньому?» Тільки правильно визначена мета принесе бажаний результат.

Більше інформації читайте в журналі «Молоко і ферма» № 6 (31), грудень 2015.

 Ctrl
Фактори неплідності корів
25.12.2015
Ctrl 
Три «К» кормозаготівлі
25.12.2015

Всі новини >>

Пошук

MilkUA.info
PigUA.info
Журнал «Прибуткове свинарство»