Рубрики

Архів

Як виростити здорових телят. Практичні поради

Чи знаєте ви, що майже 15% теличок не доживають до першої лактації, третина — до другої? Причиною цьому найчастіше стають захворювання новонароджених телят. Про те, як із мінімальними затратами покращити здоров’я ремонтного молодняка, на V Міжнародному конгресі від Zoetis розповів спеціаліст молочного скотарства зі США Девід Рейд.

Для виробників молока вирощування здорового молодняка пов’язане з досягненням конкретних цілей:

― добові прирости ваги від 650 до 950 г;

— вага 570 і більше кілограмів у віці 20–24 місяці (йдеться про голштинську породу);

— максимальне збільшення виробництва молока впродовж першої лактації та досягнення більш ранньої лактації. Первістки, що отелились у 32 місяці, в середньому лише 18% часу свого життя витрачають на виробництво молока порівняно з 48% у тварин, що мали перший приплід у 22 місяці.

Досягнути цих цілей буде нескладно, якщо телята ростимуть здоровими. Дбаючи про їхнє здоров’я, ви заздалегідь готуєте наступне покоління вашого молочного стада.

Перші шість тижнів після народження — найважливіші у житті теличок. Вони впливають на їхню молочну продуктивність у наступні два роки. Відомі різні системи випоювання молодняка в неонатальний період. Деякі — затратніші, інші — трудомісткіші, але система, яку ви обираєте, повинна гармонувати з умовами вашої ферми та персоналом.

Більше інформації читайте в журналі «Молоко і ферма» № 1(32), лютий 2016.

 Ctrl
Відгодівля бичків молочних порід
22.02.2016
Ctrl 
Фактори неплідності корів
25.12.2015

Всі новини >>

Пошук

MilkUA.info
PigUA.info
Журнал «Прибуткове свинарство»