Рубрики

Архів

У ногу з часом

Молочне тваринництво не стоїть на місці — в галузь постійно приходять нові технології. Однак у господарствах вони з’являються раніше, ніж у закладах, де готують майбутніх працівників для молочнотоварних ферм. Час вимагає пошуку шляхів до якісної професійної підготовки студентів. Одним із прикладів цього є співпраця Сумського національного аграрного університету з Асоціацією виробників молока, які разом намагаються залагодити прогалини в кадровому питанні.

У сучасному світі виробничі технології змінюються дуже швидко. Інформація відкрита та доступна для всіх. І, звісно, виробники, які вдосконалюють та оптимізують свій молочний бізнес, хочуть і готові впроваджувати новітні підходи. Для цього потрібні висококваліфіковані спеціалісти, озброєні не тільки базовими знаннями, а й усіма новинками галузі.

Так трапляється, що випускники вишів отримують переважно теоретичні знання, а практичні навички змушені здобувати вже на робочому місці. «У зв’язку з високими технологіями виробництво потребує готового кваліфікованого спеціаліста, на якого не потрібно гаяти час, щоб перенавчити. Прикладом є країни Європи, де університети виступають лідерами інновацій в аграрній галузі. Саме випускники вишів, талановита молодь є ініціатором креативних ідей, ноу-хау на виробництві. Тому всі провідні європейські компанії співпрацюють з вишами, залучають студентів до досліджень та впроваджують результати в практику», — розповідає заступник декана ветеринарного факультету Сумського НАУ та координатор співпраці з АВМ Олександр Калашник.

Сумський НАУ є одним із вишів, які нині шукають та налагоджують зв'язок із провідними підприємствами, намагаються поєднати теорію з практикою. В цьому напрямку активно розвивала свою діяльність Асоціація виробників молока (АВМ). Результатом цих намірів стала започаткована у 2011 році співпраця СНАУ та АВМ — спільні проекти, семінари, виробничі практики тощо.

Більше інформації читайте в журналі «Молоко і ферма» № 1(32), лютий 2016.

 Ctrl
Нові виклики — нові рішення
22.02.2016
Ctrl 
ІІІ Всеукраїнський день молока
18.09.2015

Всі новини >>

Пошук

MilkUA.info
PigUA.info
Журнал «Прибуткове свинарство»