Рубрики

Архів

Теля на підстилці — молоко в цистерні

Як і обіцяли, ще одна порція інформації від Ліндела Вайтлока, і цього разу про програму відтворення на молочнотоварній фермі «Ларсон Ейкрез» (м. Евансвіль, штат Вісконсін). Завдяки їй мають високу молочну продуктивність та достатню кількість молодняка для ремонту власного стада і на продаж.

Хороші показники у відтворенні на фермі «Ларсон Ейкрез» — це результат комплексного підходу до задоволення потреб тварин. Він включає такі аспекти:

  • правильну годівлю;
  • мінімальні зміни, тобто мінімум переміщення тварин з однієї секції в іншу. 

У секції сухостою тварини перебувають 45 днів. Коли в корови з’являються ознаки—передвісники отелення, її переводять у родильне відділення. Тут народжується теля, а корову одразу переводять у секцію для новотільних, де тримають найдовше до 45 днів. Після цього корова потрапляє в секції для тварин першої лактації або другої і більше. Й аж до запуску корова не змінюватиме ні місце проживання, ні сусідів;

  • підтримання здоров’я;
  • комфорт (особливо в теплу та спекотну пору року). На «Ларсон Ейкрез» тварин утримують у типових корівниках з природною вентиляцією і низькопролітних з примусовою поперечною вентиляцією.

Сухостійних корів упродовж шести тижнів до отелення та новотільних утримують виключно в добре вентильованих приміщеннях із контрольованим мікрокліматом, де можна створити максимально комфортні умови. Навіть у спеку в корівниках підтримують температуру в межах 20 °С;

  • програму відтворення. Пріоритетом у ній є управління сухостійними коровами, родильним відділенням і новотільними тваринами, а також визначення охоти.

Більше інформації читайте в журналі «Молоко і ферма» № 2 (33), квітень 2016

 Ctrl
Годівля корів до та після отелення для кращого відтворення
28.04.2016
Ctrl 
Відгодівля бичків молочних порід
22.02.2016

Всі новини >>

Пошук

MilkUA.info
PigUA.info
Журнал «Прибуткове свинарство»