Рубрики

Архів

Персонал — ваш головний капітал

У кожному номері ми розповідаємо про найкращий міжнародний досвід. Цього разу ним поділиться незалежний консультант зі США Ліндел Вайтлок на прикладі молочнотоварної ферми Larson Acres. Упродовж багатьох років він супроводжує проект і переконаний, що ефективність ферми базується на двох речах — правильній кадровій політиці та успішному відтворенні. Ці питання висвітлюватимуться у двох матеріалах, і спочатку — ПЕРСОНАЛ.

Існує чимало факторів, які роблять молочну ферму успішною: сучасне обладнання, програма відтворення, здорові високопродуктивні тварини, програма годівлі тощо. Але вони нічого не варті без працівників, які відіграють у виробничому процесі основну роль. Такої думки дотримуються власники «Ларсон Ейкрез» — сімейної ферми на півдні штату Вісконсін, на якій молоко виробляють понад дев’яносто років.

Історія «Ларсон Ейкрез» почалась із кількох корів, а в 1996-му їх було близько сотні. Брати Ед і Майк вирішили розширюватись: наростити поголів’я, побудувати корівники з безприв’язним утриманням, установити доїльну залу. І вчинили дуже обачно — перш ніж робити кардинальні зміни, відвідали цілу низку великих молочнотоварних ферм, щоб з’ясувати, з якими проблемами можуть зіткнутись на своєму шляху. Що помітили? Найважче змусити найманих працівників виконувати роботу правильно і вчасно. Власники усвідомили, що управління персоналом є важливою умовою розвитку молочного бізнесу та розширення ферми.

На сьогодні дійне стадо в «Ларсон Ейкрез» нараховує 2800 корів із середньорічним надоєм більше 15000 кг молока на голову. А ключем до успіху, як і два десятки років тому, тут вважають людей, які добре виконують свою роботу. Їх у господарстві 76, і про них дбають.

Головний урок, засвоєний Ларсонами: якщо робота виконана неправильно, то причину слід шукати не в робітникові, а в організації й управлінні. З цією думкою вони працювали, розвиваючи й удосконалюючи своє молочне виробництво.

Ще багато років тому родина визначилась із основними цілями у веденні молочного бізнесу:

  • постійно та своєчасно дбати про кожну корову;
  • досягнути максимальної продуктивності та ефективності;
  • мати постійних працівників;
  • надати працівникам можливість кар’єрного росту;
  • управляти коровами, а не гаяти час на «латання дірок» у кадровому питанні.

Щоб досягти цього, перш за все потрібна правильна організаційна структура виробництва.

Більше інформації читайте в журналі «Молоко і ферма» № 2 (33), квітень 2016

 Ctrl
Якість грубих кормів і гроші
28.04.2016
Ctrl 
Бенчмаркінг у молочному бізнесі
28.04.2016

Всі новини >>

Пошук

MilkUA.info
PigUA.info
Журнал «Прибуткове свинарство»