Рубрики

Архів

Національний день ферми на Сумщині

16 серпня відбувся п’ятий Національний день ферми. Цього разу майданчиком для обміну інформацією, знаннями і практичним досвідом стало ТОВ «Вітчизна», що в Конотопському районі. Захід відвідало понад 200 учасників, які є представниками більше 100 аграрних підприємств з усієї України. Організаторами заходу виступили Асоціація виробників молока (АВМ), Всеукраїнська аграрна рада (ВАР) та компанія «Дикун».

День був насичений спілкуванням, дискусіями і практичними показами. Під час теоретичної частини учасники Національного дня ферми мали можливість послухати цікаві доповіді про різні аспекти роботи молочної ферми. Зокрема розглядались питання зниження собівартості виробництва молока, вибору гібридів на силос, заготівлі якісного грубого корму. Не оминули промовці світові й вітчизняні тенденції розвитку молочної галузі, перспективи і загрози.

«Сьогоднішня зустріч ― це ще одна можливість отримати знання, подискутувати, як давні добрі друзі, та спробувати знайти успішну модель, тому що, як ми знаємо, тваринництво — напрямок дуже непростий», — підкреслив генеральний директор ТОВ «Вітчизна» Сергій Чижик.

Про можливі сценарії розвитку подій в українській молочній галузі розповів Андрій Дикун, голова Всеукраїнської аграрної ради:

«Другий рік поспіль маємо найнижчі в світі ціни на молоко екстраґатунку. Транснаціональним компаніям, які працюють в Україні, цікавий тільки український ринок. Якщо ми хочемо мати реальну середню світову ціну, то повинні виробляти продукт, яким торгуватимемо на світових біржах. За ці роки ми дійсно навчилися виробляти молоко екстраґатунку, за ефективністю ― ми далеко попереду пострадянських країн, але наша переробна промисловість дуже кульгає. У Польщі, приміром, середній розмір ферми — 20 корів, а потужність переробних підприємств становить 4 тис. тонн сирого молока на добу. У нас же великі ферми на 500, 1000 і більше голів, а молочного заводу навіть на 1000 тонн немає. Тому ми не конкурентні з поляками».

Більше інформації читайте в журналі «Молоко і ферма» № 5 (36), жовтень 2016.

 Ctrl
Селекційна робота — це назавжди
05.07.2017
Ctrl 
Пийте, люди, молоко — буде на душі тепло
02.11.2016

Всі новини >>

Пошук

MilkUA.info
PigUA.info
Журнал «Прибуткове свинарство»