Рубрики

Архів

Маржа диктує правила гри

Штат Вісконсін по праву можна вважати молочною Меккою. У 2015-му його молочарі побили власний рекорд із виробництва сирого молока — більше 13 млн. тонн, посівши друге місце після Каліфорнії. Перевершено всі показники з виробництва сиру — майже 1,4 млн. тонн (+26,6% за останні п’ять років) — і заслужене перше місце. Експорт молочної продукції у 2014-му приніс у бюджет штату майже мільярд доларів. Не тільки цифри й показники ваблять виробників молока з усього світу до Вісконсіну. Тут розміщується єдиний у своєму роді Науково-дослідний центр грубих кормів і щороку проводиться найбільша в світі молочна виставка World Dairy Expo. Пропонуємо читачам журналу здійснити віртуальний тур найцікавішими місцями, які відвідала група українських аграріїв на початку жовтня.

Цього разу нас найбільше цікавив досвід наших американських колег із вирощування ремонтного молодняка в молочний період і які результати вони мають від використання автоматизованого випоювання телят.

Лише найдосконаліше

Відправним пунктом молочної подорожі стало відвідування заводу з виробництва обладнання для утримання телят молочного віку Calf-Tel (корпорація Hampel), що знаходиться в Джементауні, на південному сході Вісконсіну.

З 1981 року компанія розробляє, виготовляє, випробовує, гне, ламає, вдосконалює, щоб запропонувати лише найкраще стійлове обладнання для телят. Для цього використовується технологія гарячого формування конструкцій і компонентів необхідного розміру з листів пластику. Термоформування забезпечує високу міцність і зносостійкість обладнання, а наявність у самому пластику речовин, що блокують ультрафіолетове проміння, відвертає передчасне руйнування. Простота, зручність та довговічність під час використання і комфорт телят особливо в період екстремальних температур — головні орієнтири виробника.

Щоб не бути голослівними, співробітники заводу організували екскурсію цехами і продемонстрували, на якому обладнанні, з яких матеріалів і яким чином виготовляється стійлове обладнання. В ньому, до речі, в усьому світі (і Україна не виняток) вирощують 3 мільйони телят.

Більше інформації читайте в журналі «Молоко і ферма» № 6 (37), грудень 2016.

 Ctrl
До економії через високі технології
28.12.2016
Ctrl 
Генетичний потенціал силосних гібридів: молоко й економіка
28.12.2016

Всі новини >>

Пошук

MilkUA.info
PigUA.info
Журнал «Прибуткове свинарство»