Рубрики

Архів

Україна все ще на початку розкриття свого аграрного потенціалу

Почесним гостем Десятого, ювілейного, молочного конгресу став Хайнц Пьотінгер, керуючий співзасновник компанії PÖTTINGER Landtechnik GmbH (Австрія), що є одним зі світових лідерів з виробництва ґрунтообробної та кормозбиральної техніки. Успішний бізнесмен поділився секретами багаторічного успіху родинної справи, а також розповів про тенденції й новації у сільськогосподарському машинобудуванні й те, чому Україна є стратегічним ринком збуту сільськогосподарської техніки.

Розмову вела Ірина Глотова

— Пане Хайнце, вітаємо вас в Україні! Які ваші враження і відчуття від нашої держави?

— Я дуже радий бути тут. У вас чудова країна, я просто у захваті від неї! Перший раз я відвідав Україну 10 років тому, і намагаюсь кожного року приїздити сюди. Тоді ви робили лише перші кроки в напрямку масштабної світової торгівлі зерном та олією. Сьогодні Україна є безперечним лідером. Ви, без перебільшення, годуєте світ. Це гігантський крок уперед. Ваш народ — це ентузіасти, які попри революції розбудовують суспільство та нову, по-справжньому європейську країну,— цьому не можна не віддати належне.

Проте, на мій погляд, Україна все ще на початку розкриття свого аграрного потенціалу. Багато підгалузей сільського господарства у вас перебувають у занепаді, над цим треба працювати. Потрібно вкладати більше коштів у переробку продукції й докладати зусиль для підвищення ефективності використання техніки та технологій.

— Розкажіть, як розвивається сьогодні компанія PÖTTINGER?

— Наша компанія — це родинний бізнес. Ми виробляємо сільськогосподарську техніку з 1871 року. Ми, я і мій брат Клаус, є четвертим поколінням, яке працює на благо компанії. Стали до керма PÖTTINGER ще у 1991 році. Коли компанію заснував наш прадід Франц Пьотінгер, ми стартували з виробництва техніки для різання кормів. Далі були різноманітні преси й подрібнювачі. Сьогодні випускаємо великий асортимент плугів, культиваторів, косарок, комбайнів, спеціальної посівної техніки. Особливість нашої техніки в тому, що вона не лише ефективно виконує свою роботу, а й дбайливо «ставиться» до ґрунту. Ми постійно модернізуємо її, аби вона ставала швидшою і потужнішою.

Ми добре розуміємо, що механізація — це неодмінний елемент розвитку сільського господарства. Щороку дедалі більше молоді переїздить із сіл у міста, і це означає, що механізована праця так чи інакше має заміщувати людський ресурс. Механізація дає господарству продуктивність, що означає збільшення фінансової вигоди. Проте на першому місці у всіх випадках — якість продукції.

— Ви європейська компанія і європейський ринок є стратегічним для збуту вашої продукції. Яке місце в цьому контексті ви відводите Україні?

— Справді, Україна посідає чільне місце у структурі наших продажів у Європі. Приміром, за минулий рік ми збільшили продажі нашої техніки українським аграріям на 10%. Якщо загальний оборот продажів компанії PÖTTINGER становить понад 300 млн. євро, то 71% нашої техніки продається в Європі, а на Україну припадає більше 3% продажів. Ми маємо тут своє представництво, у якому працює 30 чоловік. Це фантастична команда!

Взагалі маю сказати, що в Україні дуже багато фахівців високого, європейського рівня. Проте цього недостатньо, у вас великий потенціал до розвитку, зокрема і в машинобудуванні.

— За вашими оцінками, який з ринків продажу техніки у світі розвиватиметься найдинамічніше в наступні роки — Азія, Європа, можливо, США?

— Україна. Тільки Україна!

— Якщо ви настільки впевнені у потенціалі нашої держави, чи не час тут відкрити завод компанії PÖTTINGER?

— У нас уже є заводи в Австрії, Німеччині, Чехії. Наразі цих потужностей і обсягів достатньо. Проте якщо буде потреба, ми готові виробляти техніку PÖTTINGER і в Україні — на все свій час.

— Яка техніка PÖTTINGER має найбільший попит серед українських фермерів?

— Як купувати техніку та водночас заощаджувати кошти?

— Які тенденції в сегменті сільськогосподарської техніки взагалі у світі?

Відповіді на ці та інші питання читайте в журналі «Молоко і ферма» № 2 (39), квітень 2017.

 Ctrl
Досвід заготівлі грубих кормів у ТОВ «Вітчизна»
05.05.2017
Ctrl 
Маркування кореня хвоста як метод виявлення корів в охоті
05.05.2017

Всі новини >>

Пошук

MilkUA.info
PigUA.info
Журнал «Прибуткове свинарство»