Рубрики

Архів

Індивідуальний підхід

Канадська генетика визнана в усьому світі. Десятки років канадці вдосконалювали голштинську породу, яка нині має високі продуктивні якості. Генетична компанія Semex — один із лідерів-постачальників генетичного матеріалу. Про діяльність компанії, інновації та досвід роботи на теренах України розповідають генеральний директор Пол Лармер та директор офіційного представництва ТОВ «Сімекс Альянс Україна» В’ячеслав Саулко.

— Пане Лармере, скільки років компанія Semex працює на ринку?

— З моменту першого експорту спермопродукції великої рогатої худоби з Канади минуло 60 років.

— Чи однакову роль канадські виробники молока відводили генетиці тоді й нині?

— Думаю, що так, але змінилися цілі генетичного розвитку тварин. Раніше існувало менше інструментів оцінки бугаїв-плідників, тому виробники добирали їх переважно за конституцією та екстер’єром. Фермери купували бугая, якщо він мав бажаний зовнішній вигляд. Згодом канадські фермери створили кооперативні центри штучного осіменіння, де почали проводити дослідження. Нині бугаїв-плідників оцінюють за різними економічно значущими селекційними ознаками. Продуктивність та міцне здоров’я стали першочерговими. Ще пару десятків років тому ми нічого не знали про ознаки здоров’я. Сьогодні наші фермери так само виважено й серйозно займаються селекцією поголів’я, але змінилися пріоритети.

— В якому напрямку в генетиці молочної худоби працюєте?

— Ми вважаємо, що не існує однакових ферм і єдиного рішення для всіх, тому розвиваємо індивідуальний підхід до кожного клієнта для досягнення конкретних цілей його господарства. Адже всім платять за молоко по-різному: в одних ціна залежить від кількості сировини, в інших — від умісту жиру та протеїну тощо. Ми створюємо генетику, яка задовольнятиме потреби клієнта, але спочатку працюємо з ним, щоб визначити потреби. Нам необхідно знати, чого хоче фермер і що зробить його ферму прибутковішою.

— Чи залишається голштинська порода найпопулярнішою в Канаді?

— Наскільки поширений ембріотрансфер на канадських фермах?

Чи потребує технологія пересадки ембріонів від господарства певної підготовки?

—Поради з приводу використання сексованої сперми?

Відповіді на ці та інші питання читайте в журналі «Молоко і ферма» № 5 (42), жовтень 2017

 Ctrl
Від колгоспних до сучасних технологій
29.12.2017
Ctrl 
Бізнес роблять технології
30.10.2017

Всі новини >>

Пошук

MilkUA.info
PigUA.info
Журнал «Прибуткове свинарство»