Рубрики

Архів

Ізраїль — молочний лідер ХХІ століття

Людмила Школьна, менеджер відділу аграрних поїздок компанії «Дикун Глобал Консалт»

У пошуках сучасних технологій молочного скотарства компанія «Дикун Глобал Консалт» організувала сотні ділових подорожей до країн-лідерів галузі – таких як США, Канада, Бразилія, Китай, Голландія та багатьох інших. Цього разу ми вирішили відкрити секрети успіху Ізраїлю – світового лідера з виробництва молока.

Ще в літаку перед посадкою в Тель-Авіві, спостерігаючи за безмежними пісками, важко було уявити, як взагалі можна займатися молочним скотарством у пустелі та ще й досягати кращих світових результатів. З летовища ми одразу вирушили на північ країни, де провели першу ніч в кібуці Бейт-Рімор, що під Голанськими висотами. Усе навколо загострює відчуття, що країна знаходиться в стані постійного очікування війни: військові гелікоптери «Апач», які ведуть безперервне патрулювання; безліч озброєних військових на міських вулицях.

Кібуц — це форма організації сільськогосподарського виробництва, чимось подібна до комуни чи радянського колгоспу, започаткована ще на початку 20 років минулого століття. Члени кібуцу спільно володіють засобами виробництва. Раніше головною метою кожного кібуцу було отримання сільськогосподарської продукції, однак нині такі комуни займаються також і промисловим виробництвом. Кожен член комуни знає за що відповідає, адже окрім самого виробництва кібуцу підпорядковані соціальні об’єкти: їдальні, дитячі садочки, спортивні клуби тощо.

Сучасний кібуц — це не лише ефективне агропромислове виробництво, а й сучасний готельний комплекс з різними можливостями для відпочинку туристів, — так званий зелений туризм, який приносить чималі прибутки, адже Ізраїль — це не просто туристична країна, а й визначний центр для паломників.

Дізнатися більше ви можете із публікації журналу «Молоко і ферма», № 1, червень 2010 р.

 Ctrl
Теляча молодість: як дбаємо, так і маємо. Вирощування високопродуктивних корів у ПСП «Родіна». Особливості технології
11.04.2011
Ctrl 
«Маяк»: щодня 6 доярок надоюють 22 тонни молока
11.04.2011

Всі новини >>

Пошук

MilkUA.info
PigUA.info
Журнал «Прибуткове свинарство»