Рубрики

Архів

Теляча молодість: як дбаємо, так і маємо. Вирощування високопродуктивних корів у ПСП «Родіна». Особливості технології

Олег Шишкунов: «Коли мене запитують, як так сталося, що порівняно із 2008 роком надої наших корів зросли на 2400 літрів, я відповідаю: одна зі складових успіху — придбання якісної сперми. Однак спермопродукція — це ще не все. Отримавши поліпшену теличку, ми чітко застосовуємо агросоюзівську технологію вирощування, коли від народження до парувального віку тварини мають стабільний щоденний приріст у750 грамів. Якщо у тварини якісна селекція, якщо корова нормально отелюється, а молодняк має прийнятні умови для вирощування та запліднення, то надої нікуди не втечуть».

Яку технологію вирощування молодняку використовує господарство? Що найголовніше?

Телят у господарстві вирощують за так званою холодною агросоюзівською технологією, не допускаючи жодного відхилення від правил.

Технологія, яку удосконалили фахівці корпорації «Агро-Союз», є однією з модифікацій холодного методу вирощування і полягає в тому, що з першого дня життя і до двох місяців телят утримують не в окремих будиночках, а під спільним навісом в індивідуальних клітках на глибокій солом’яній підстилці. Завдяки холодному утриманню телята рано адаптовуються до холоду.

Відповідно до вимог технології, починаючи з 5-го дня життя, основою харчування тварини є концентровані корми. За допомогою зонда новонароджене теля напувають молозивом і за будь-якої температури навколишнього повітря (хай то 5 градусів тепла навесні чи 25 градусів морозу взимку) одразу переводять у клітку.

Отримуючи з п’ятиденного віку концентровані корми, телятко через два місяці має з’їдати кілограм комбікорму.

Згідно з технологією, норма витрати молока за весь період випоювання (46–47 діб) зменшена й становить 180–200 літрів (3 літрина добу).

Головна мета — стабільний 750-грамовий добовий приріст протягом усього життя телички (до парувального віку), що автоматично означає «виростити здорову корову».

Як «розправляються» з бичками?

У кого переймали досвід, де вчилися?

Чим і як випоюють телят? Схема випоювання молозивом

Перспективи переходу на випоювання замінниками цільного молока (ЗЦМ)

Чи дають телятам зерно? І що хитрого в сіні?

На ці та інші питання можна знайти відповідь у журналі «Молоко і ферма», № 1, червень 2010.

 Ctrl
Українська молочна компанія: як отримати 9000 кілограмів молока від корови? Секрети годівлі
11.04.2011
 

Всі новини >>

Пошук

MilkUA.info
PigUA.info
Журнал «Прибуткове свинарство»