Рубрики

Архів

Гра в одні ворота

Щасливі села, де працюють господарники, які дбають про громаду. До таких належить Денихівка, що в Тетіївському районі Київської області, бо тут народився й живе Олег Балагура, керівник ДП ДГ «Шевченківське». Господарство функціонує з 1927 року і сьогодні дає роботу 200 працівникам. До його складу входять чотири відділки — Денихівський, Дородківський, П’ятигірський та Одайпільський. Команда журналу «Молоко і ферма» відвідала молочну ферму в П’ятигорах, щоб з’ясувати, як розвивається молочний напрям.

Зустріч у конторі

Заклопотаний у справах після ранкових зборів Олег Вікторович знайшов час відповісти на наші запитання. Розмовляли про становлення молочного бізнесу, проблеми та виклики галузі.

«Сьогодні фермери як ніколи рахують економіку, і деякі відмовляються від виробництва молока. Бо її там немає. „Шевченківське“ — державне підприємство і молочне скотарство для нас більше соціальний проект, робочі місця.

Мене дуже обурює той факт, що, займаючись такою нелегкою справою, виробники молока повинні сплачувати ПДВ. Думав, зможемо переконати владу залишити спецрежим зі сплати ПДВ, щоб підтримати галузь, що молоко — важливий соціальний продукт і що українці вживають його менше від норми. Навіть під час війни, коли люди мусили кидати свої домівки, вони брали з собою найнеобхідніші речі і корову. А що маємо сьогодні? Прилавки магазинів переповнені фальсифікованою молочною продукцією — попри те, що в Україні чудові передумови для розвитку молочного скотарства. Ми хочемо тут жити і працювати, але для цього потрібно, щоб у державі змінилося ставлення до тих, хто виробляє молоко», — розповідає керівник підприємства Олег Вікторович Балагура.

Більше інформації читайте в журналі «Молоко і ферма» № 4 (47), серпень 2018

 Ctrl
Ферма без стереотипів
12.11.2018
Ctrl 
Недооцінений резерв
29.08.2018

Всі новини >>

Пошук

MilkUA.info
PigUA.info
Журнал «Прибуткове свинарство»