Рубрики

Архів

Не сиром єдиним...

Наталя Фесюн — директор із зовнішніх зв’язків ВАТ «Шосткінський міськмолкомбінат». Випускниця Київського державного університету харчових технологій. Спеціальність: «Технологія виробництва цукру». Працювала в компаніях «Пепсі-Кола Україна» та «Темтрейд Дістрібьюшн». Із 2006 року працює у ВАТ «Шосткінський міськмолкомбінат». Перші три роки керувала маркетингом, останні два — директор із зовнішніх зв’язків із громадськістю. Бізнес-освіта — магістр ділового адміністрування (МВА), Open British University (Великобританія).

Пані Наталю, чи змінилося щось у роботі підприємства після того, як комбінат влився до міжнародної групи Bel?

Ясна річ, багато що змінилося. Європейська філософія виробництва відрізняється від української. Група компаній Bel має певні стандарти і цінності, яких дотримуються у різних країнах. Це етика, ентузіазм, професійність, єдність, інноваційність, тобто ті речі, які вітають у нашій компанії і ставлять на чільне місце. Вони змушують гуртуватися навколо пріоритетів. Цілі у нас амбітні.

Компанія виробляє унікальну продукцію, я якій є певна цікавинка, яку повторити неможливо. Нею може бути навіть оригінальна упаковка. Наприклад, компанія пропонує порційний плавлений сир Белькьюб. Там кожна порція мініатюрна — один кубічний сантиметр. Завдяки цьому сир ідеально підходить для фуршетів та аперитивів. Кубики сиру мають спеціальні стрічки для відкривання. Або ж візьмімо Мінібебібель. Це справжній твердий сир, тільки дуже маленький. Кожен сирок має воскову упаковку. Унікальність наших продуктів у тому, що ніхто й ніколи не намагався виробити щось подібне. Тут використовують низку унікальних технічних і технологічних прийомів.

Дуже цікаво працювати в компанії, що спрямована на розвиток брендів та інноваційних продуктів. Прагнемо не просто виробляти продукцію, а радувати нею споживачів. Слоган компанії: «Даруючи усмішки». Погляньмо на бренд «Весела корівка». Уже назва говорить сама про себе — від того, що «корівка весела», на душі має ставати тепло і радісно. А втім, це лірика. Насправді ж, якщо говорити про технічну частину, то компанія має власну стратегію і чітко її дотримується. Це дуже важливо, і не тільки для українського ринку. Ставши частиною групи Bel, наше підприємство перетворилося на компанію, яка зосереджується на конкретних цілях. Ми не розпорошуємося і розглядаємо розвиток як запоруку досягнення мети.

Ваша компанія спрямована на розвиток брендів. Зупиніться на цьому детальніше.

Ми за розвиток торговельних марок. Сир нині асоціюють із слабко брендованим продуктом. Коли ми приходимо до магазину і бачимо «кладовище» сирів за вітриною, стає зрозуміло, що про брендовість нема й мови. На запитання, хто який сир споживає, 40% покупців скажуть, що «Російський», «Голландський». Вони інколи навіть не уявляють, хто є виробником цього продукту. І це незважаючи на те, що нині вже чимало виробників переймаються цією проблемою: дбають про торгову марку, її якість, інвестують в неї кошти. Дуже приємно, коли споживач може цю якість оцінити на смак. Нині 76% покупців знають торгову марку «Шостка», із них 30% — наші лояльні споживачі. Варто зазначити, що ми їх не втратили навіть під час кризи. Це ще одне свідчення того, що марочний продукт, якому довіряє споживач, — висока мета, і до неї має прагнути кожне підприємство. Це і є нашим головним напрямком.

Свого часу «Шосткінський міськмолкомбінат» був виробником одного сильного бренду — «Шостка». Нині ж ми можемо познайомити українських споживачів із багатьма іншими відомими світовими брендами. Ми перетворилися на мультибрендову компанію, що, так би мовити, їде на всіх чотирьох колесах. Якщо колись ми рухалися на одному колесі, то тепер маємо ще й додаткові, а це допомагає швидше розвиватися.

Погляньмо на згаданий бренд «Весела корівка», під яким ми виробляємо продукцію на своїх потужностях з 2008 року. Цей всесвітньо відомій французький продукт, якому вже 100 років, ми повністю виготовляємо із української сировини, гарантуючи європейську якість. Постачаємо на ринок чудові плавлені сири, руйнуючи стереотипи про їх «вторинність». Адже досі вважали, що плавлений сир — це щось неякісне, ледь не відходи твердого сиру. А в нас плавлений сир виробляють із відбірного продукту. Так для плавленого сиру марки «Весела корівка» ми відбираємо тільки найкращий твердий сир гауда і тільки найкраще вершкове масло. Рослинних жирів при цьому не додаємо. Також використовуємо натуральні добавки, приміром, печерицю, шинку, трави. Пропонуємо досить широку смакову гаму, якісну порційну упаковку, оснащену елементами для легкого відкривання. Це дуже хороший продукт, виготовлений за французькою рецептурою із вітчизняної сировини. Ми освоїли їхню технологію та обладнання і першими в Україні виробили продукт європейської якості.

Як складаються стосунки компанії із виробниками молока, адже через дефіцит якісної сировини виробники об’єднуються і висувають свої вимоги?

Співпраця із Асоціацією виробників молока України (АВМ).

Чому звернулися до АВМ?

Як ставитеся до професійних об’єднань виробників і до АВМ, зокрема?

Дізнатися більше ви можете із публікації журналу «Молоко і ферма», № 2, вересень 2010 р.

 Ctrl
На 16 мільйонів голландців виробляється стільки ж молока, як в усій Україні
11.04.2011
Ctrl 
Теляча молодість: як дбаємо, так і маємо. Вирощування високопродуктивних корів у ПСП «Родіна». Особливості технології
11.04.2011

Всі новини >>

Пошук

MilkUA.info
PigUA.info
Журнал «Прибуткове свинарство»