Рубрики

Архів

Молочний феномен Каліфорнії

Каліфорнія, де розміщується центр світової кіноіндустрії Голлівуд, є штатом-лідером з обсягів виробництва молока. У 2008 р. тут виробили 19 млн т молока і поставили нові цілі — 21 млн т молока у 2020-му. Молочна галузь штату вже давно займає першу позицію серед інших галузей сільськогосподарського виробництва. Щороку штат продає молочної продукції більш як на 4,5 млрд. доларів.

Місцеві науковці вже давно підрахували, що внесок молочної індустрії в економіку штату становить понад 63 млрд доларів і при цьому створюється 443 тисячі робочих місць. Зробивши ці підрахунки, вчені здивували не тільки себе, довівши, що молочна галузь в структурі економіки штату стоїть попереду таких відомих індустрій, як кіно та виробництво вина. Статистика свідчить, що кіноіндустрія створює активів на 35 млрд доларів і забезпечує 208 тис. робочих місць, а виноробна галузь — 59 млрд доларів та 330 тис. робочих місць відповідно.

Сьогодні у Каліфорнії 1750 молочнотоварних ферм, на яких утримується 1,79 млн дійних корів. Недаремно місцеві фермери полюбляють казати, що кожна п’ята американська корова живе в Каліфорнії. Саме ці, каліфорнійські, корови показали рекордну продуктивність: у 2009 році середній надій молока по штату перевищив 10 тис. літрів. Таких виробничих показників вдається досягати за умов найсуворішого екологічного законодавства.

 

Дізнатися більше про секрети успіху молочарів Каліфорнії ви можете із публікації «Молочний феномен Каліфорнії», журнал «Молоко і ферма», № 3, грудень 2010 р.

 Ctrl
Молочний бізнес по-російському
11.04.2011
Ctrl 
На 16 мільйонів голландців виробляється стільки ж молока, як в усій Україні
11.04.2011

Всі новини >>

Пошук

MilkUA.info
PigUA.info
Журнал «Прибуткове свинарство»