Рубрики

Архів

Євгенія Уваркіна: «Коли ми об’єднуємося, ми стаємо тією силою, з якою потрібно рахуватися»

Кажуть, що бізнес, та ще й сільськогосподарський, справа не жіноча...

Жінка і бізнес — це речі цілком поєднувані. Доведено на власному досвіді. Головне, щоб поруч був справжній чоловік, який сприйматиме тебе і як жінку, і як керівника.

Як на мене, щодо ведення бізнесу чоловіки і жінки не відрізняються. Розрізняти треба не за статтю, а за талантом організувати справу та керувати людьми. Це і є те, що справді важливо.

Звісно, поєднувати бізнес із турботою про сімейний затишок та вихованням дітей зовсім не просто. Але цілком можливо. Я дуже щаслива, бо мені це вдається завдяки постійній підтримці чоловіка, який дає змогу почуватись дуже комфортно як у колі сім’ї, так і на роботі.

Тож як вдається знаходити баланс між родиною і роботою?

Одразу відкрию безвідмовний секрет: кількість дітей. У мене їх четверо. З народженням кожної наступної дитини, моєї найулюбленішої і найдорогоціннішої, з’являється більше сил, оптимізму та внутрішньої енергії. Щоразу я починаю більше розуміти цінність кожної хвилини життя і на всі сто відсотків віддаюсь як родині, так і роботі.

Чим більше дітей, тим прекрасніше життя незалежно від завантаженості. Коли у мене з’явилася третя дитина, я зрозуміла, що щаслива по-справжньому. З народженням четвертої прийшло розуміння і відчуття того, що щастя безмежне. У мене четверо дітей — і це не героїзм. Мої діти дають мені внутрішнє відчуття повноти життя.

Напевне, Бог визначає, кому чим займатися. Мені судилося багато часу проводити на роботі, але кожну вільну хвилинку я віддаю дітям. На щастя, з боку дітей, особливо старших, відчуваю лише розуміння і підтримку. Усі ми розуміємо, що внутрішній родинний комфорт і задоволеність залежать не від того, скільки часу проведено разом, а від якості спілкування.

Євгеніє, чи виникає коли-небудь бажання переключитися з сільськогосподарського виробництва на щось жіночніше?

Будь-яка справа вимагає від людини відповідальності, відданості та любові. І тоді зовсім не має значення, чим ти займаєшся. А ще дуже важливо створити команду однодумців, заохотити й надихнути людей, які працюють поруч. Досягти успіху можна лише тоді, коли і ти, і всі члени команди пройняті відповідальністю та любов’ю до спільної справи.

Чи є щось таке, що постійно штовхає вас уперед? У чому ключ до успіху?

Яким повинно бути об’єднання виробників? Яке його призначення?

Чи варто великим підприємствам приєднуватися до кооперативу?

Думали про створення власних потужностей із переробки?

На ці та інші питання можна знайти відповіді у повній версії інтерв’ю із Євгенією Уваркіною у журналі «Молоко і ферма», № 4, березень 2011 р.

 Ctrl
Попелюшка харчового бомонду
07.06.2011
Ctrl 
Мотивація персоналу в АПК
11.04.2011

Всі новини >>

Пошук

MilkUA.info
PigUA.info
Журнал «Прибуткове свинарство»