Рубрики

Архів

Вода — ключовий компонент живлення

Вода для напування тварин повинна бути смачною, чистою, без запаху та кольору. Якщо фермер сам може пити ту воду, яку споживають тварини, можна бути спокійним: вода належної якості. Вода — це той компонент живлення, значення якого у тваринництві часто недооцінюють. 

Тварини повинні мати постійний доступ до води відповідної якості, оскільки низькоякісна вода стрімко веде до цілої низки проблем, які, в свою чергу, призводять до погіршення виробничих показників. Найкраще проводити аналіз води щороку, при чому для перевірки потрібно брати зразки води безпосередньо із джерела та з поїлок. Результати аналізу можуть істотно відрізнятися. Вода псується через брудні автоматичні поїлки, високу температуру, занадто повільний потік води, через різні типи добавок та залишків, численні загини та глухі кінці в трубах тощо. Навіть без лабораторних тестувань можна визначити, чи якість води, яку п’ють тварини, занизька. Потрібно лише налити у чисту прозору пляшку воду безпосередньо з поїлки. Якщо після струшування пляшки у воді не спостерігаєте ніяких пластівців, а через 4 години вона не набуває неприємного запаху — у вас хороші шанси, що вода у системі придатна для пиття.

Вода для напування ВРХ

Слід пам’ятати, що вода поганої якості може призвести до порушення обміну речовин. Найчастіше вода забруднюється безпосередньо в поїлках.

Герт-Ян Геррітс, комерційний та технічний директор ТОВ «Цехаве корм ЛТД»

Дізнатись більше ви можете із публікації журналу "Молоко і ферма", №5, червень 2011 р. 

 Ctrl
Мастити
22.09.2011
Ctrl 
Правильно вирощений молодняк — це мінімум 10-тисячні надої молока на корову
11.04.2011

Всі новини >>

Пошук

MilkUA.info
PigUA.info
Журнал «Прибуткове свинарство»