Рубрики

Архів

Маржа диктує правила гри

Штат Вісконсін по праву можна вважати молочною Меккою. У 2015-му його молочарі побили власний рекорд із виробництва сирого молока — більше 13 млн. тонн, посівши друге місце після Каліфорнії. Перевершено всі показники з виробництва сиру — майже 1,4 млн. тонн (+26,6% за останні п’ять років) — і заслужене перше місце. Експорт молочної продукції у 2014-му приніс у бюджет штату майже мільярд доларів. Не тільки цифри й показники ваблять виробників молока з усього світу до Вісконсіну. Тут розміщується єдиний у своєму роді Науково-дослідний центр грубих кормів і щороку проводиться найбільша в світі молочна виставка World Dairy Expo. Пропонуємо читачам журналу здійснити віртуальний тур найцікавішими місцями, які відвідала група українських аграріїв на початку жовтня.

Генетичний потенціал силосних гібридів: молоко й економіка

Сьогодні селекціонери можуть запропонувати виробникам молока широкий асортимент силосних гібридів. Про їхні технологічні та економічні переваги, особливості добору і те, як реалізувати високий генетичний потенціал, розповідає Бенуа Делорд, керівник проекту «Годівля тварин» компанії Limagrain.

Харм-Ян ван дер Бік, директор компанії «Юніформ-Агрі»: «Корова завжди була моєю улюбленою твариною, тому я добре знаю, де і як допомогти фермерові»

Щоб звести докупи інформацію про поголів’я, сучасному фермерові не потрібно, як колись, сидіти за стосами паперів. Їх замінили спеціальні комп’ютерні програми. Компанія «Юніформ-Агрі» є одним із світових лідерів, які займаються їх розробкою. На українському ринку її продукт з’явився майже шість років тому. Цьогоріч директор компанії Харм-Ян ван дер Бік відвідав Голландський день молока й охоче відповів на запитання журналу «Молоко і ферма».

Національний день ферми на Сумщині

16 серпня відбувся п’ятий Національний день ферми. Цього разу майданчиком для обміну інформацією, знаннями і практичним досвідом стало ТОВ «Вітчизна», що в Конотопському районі. Захід відвідало понад 200 учасників, які є представниками більше 100 аграрних підприємств з усієї України. Організаторами заходу виступили Асоціація виробників молока (АВМ), Всеукраїнська аграрна рада (ВАР) та компанія «Дикун».

Економічно привабливе молоко: забаганка чи необхідність?

Володимир Мірненко, ТОВ «Пьотінгер Україна»

Усього за десять років українським виробникам молока вдалося досягти результатів, до яких європейські країни йшли кілька десятиліть. Це закономірно, бо ми переймали досвід з усього світу. Однак разом із прогресивними технологіями ми повторили і практично всі помилки інших країн. А могли б і повчитися на чужому досвіді...

Коли фермерство — поклик серця

В рамках агарного туру Прибалтикою представники господарств АВМ відвідали одну з успішних сімейних молочнотоварних ферм Литви, котра входить до складу молочного кооперативу Pienas LT. Візит запам’ятався особливим теплом і відкритістю власників ферми. Вітаутас та Вайде Станкявічуси зустріли українських колег у літньому будиночку родинного подвір’я, пригостили сирами власного виробництва (виявляється, ледь не кожна сільська сім’я у Литві займається сироварінням і пишається родинними рецептами) та навіяли особливий настрій мелодіями українських народних пісень.

Операція «Кооперація»

В рамках молочного туру до Прибалтики керівники низки господарств Асоціації виробників молока відвідали Литву, Латвію та Естонію. Ми розповімо, що побачили і де переймали досвід подолання молочної кризи наші аграрії. У цьому номері журналу зупинимося на Литві. Литовські виробники молока пройшли весь той шлях, який нині проходять українські. Кілька великих переробних компаній, об’єднавшись, закуповували у фермерів молоко за значно нижчими цінами порівняно з ринковими. Єдиний спосіб розв’язати собі руки молочарі вбачали в кооперації.

Пийте, люди, молоко — буде на душі тепло

У теплій та дружній атмосфері минув щорічний День молока і сиру на столичному Співочому полі 25 вересня, організований Асоціацією виробників молока (АВМ) та соціальним проектом «Я люблю молоко».

Місце зустрічі змінити не можна

6 вересня в Україні вчетверте відбувся Голландський день молока, і вже втретє гостей приймає ТОВ «Кищенці», що на Черкащині. Більше десяти років його очолює голландець Кейс Хусінга, а одним з основних напрямків господарювання є молочне скотарство.

Дебют українських голштинів

Уперше в Україні виробники молока відвідали показ корів голштинської породи, який відбувся в рамках Дня французької молочної ферми. Захід ініційовано Українською голштинською асоціацією (УГА).

Пошук

MilkUA.info
PigUA.info
Журнал «Прибуткове свинарство»