Рубрики

Архів

Кукурудзяний виклик з Ельзасу

У вересні Національна федерація виробників насіння кукурудзи та сорго Франції (FNPSMS) організувала для представників українських аграрних видань прес-тур. Мета — показати виробництво насіння кукурудзи, зокрема й силосної, і яке місце культура посідає в годівлі молочної та м’ясної великої рогатої худоби. Про це й буде розповідь: про інноваційні підходи, цікаві рішення, якість і стабільний розвиток. Та найбільше вражає те, що французький фермер з 30 гектарами землі почувається виробником насіння кукурудзи номер один в Європі.

Як завоювати місце під сонцем

Напевно, кожен молочар хоч раз у житті задумувався про власну переробку. Однак не кожен наважується на цей крок. У голови правління ПАТ «Племзавод „Стєпной“» Анатолія Волкова бажання займатися нею виникло давно. Шість років тому придбали молокопереробний завод і завоювали свою нішу на ринку завдяки головному принципу — виробляти лише натуральні молочні продукти з якісного молока. Про те, який шлях долає степнівська сметана, кефір чи масло, перш ніж потрапити на стіл споживача, ми й розповімо в цій статті.

Денис Сергієнко: «Бездоганна технологія вирощування та заготівлі грубих кормів — наша найкраща інвестиція»

Тема собівартості молока залишатиметься актуальною доти, доки не навчимося правильно нею управляти. Найбільшою статтею витрат у структурі собівартості виробництва молока є корми (60‒65%), зокрема грубі (20‒25%). Саме вони і є тим резервом, який часто недооцінюють і якому було присвячено презентацію директора КЦ АВМ Дениса Сергієнка на ІІІ Голландському дні молока.

Якоб Бранд: «Поганий фермер у хороший рік заробляє менше, ніж хороший фермер у поганий»

Починаючи з 2004 року, окрім різкого спаду в 2009-му, закупівельна ціна на молоко у світі поступово збільшувалась на тлі зростаючого попиту. У першій половині 2015 року ситуація кардинально змінилася з кількох причин, зокрема через зменшення закупівель Китаєм, ембарго Росії на європейські й американські молочні продукти та скасування квот на виробництво молока в Євросоюзі. Про останні тенденції на світовому ринку молока, місце України та прогнози на Голландському дні молока та ексклюзивно журналу «Молоко і ферма» розповів експерт Рабобанку Якоб Бранд.

Небілковий азот. Що це? З чим його їдять? Що замовчують, коли продають?

Урсус Таурусенко, незалежний консультант із молочного скотарства

На відміну від тварин із шлунком однокамерним, у тварин із шлунком багатокамерним (власне, йдеться про корову) частину розщеплюваного в сітчастому шлунку протеїну можна замінити продуктами виробництва великої хімії.

Молочний забіг з перешкодами

Ольга Зарицька

Для багатьох виробників молока 2014 рік став переломним — довелося призупинити реалізацію великих проектів. Так сталося і з голландцем Кейсом Хайзінгою. Директор і співвласник ТОВ «Кищенці» покладав великі сподівання на майбутнє української молочної галузі. Почав розбудовувати молочний комплекс на 3,5 тис. корів. Плани хоч і відкладено до кращих часів, однак виробництво молока не зупинилось.

ІІІ Голландський день молока в Україні

17 вересня ц. р. на базі ТОВ «Кищенці» (c. Добра, Черкаська обл.) відбувся ІІІ Голландський день молока. Організаторами події виступили Асоціація виробників молока, Посольство Королівства Нідерландів в Україні та компанія «Дикун». Більше трьохсот учасників: власники та спеціалісти молочних ферм, представники вітчизняних та голландських компаній, — відвідали захід, аби обмінятися найкращим досвідом та разом знайти ефективні шляхи вирішення проблем, що нині так гостро стоять у молочному секторі не лише України, а й усього світу.

Чи буде соняшниковий шріт дешевшим?

Валерія Пекін, аналітик компанії «Фенікс Агро»

Кінець сезону 2014/15 МР ознаменувався дефіцитом на внутрішньому ринку соняшнику. Аграрії вважали закупівельні ціни недостойними й утримувались від продажів олієнасіння. Переробники, бажаючи уникнути валютного ризику, вироблені продукти переорієнтували на експорт, тож на внутрішній ринок нічого не залишалося. Кінцева ціна соняшникового шроту сезону 2014/15 становила 6200 грн./т. Всі в очікуванні нового сезону та в надії на зниження цін.

Французький день молока в Україні

21 липня ц. р. в Україні вперше пройшов Французький день молока. Захід відбувся у СТОВ «Ломовате» (Черкаська область), що є виробничою базою компанії «Євраліс Семенс Україна». Організаторами події виступили Асоціація виробників молока та компанія «Дикун» за підтримки посольства Франції в Україні.

За крок до найтехнологічнішої молочної ферми України

17 липня в ПСП «Україна» (ГК «Ерідон»), що в селі Почуйки Попільнянського р-ну Житомирської обл., відбулось офіційне відкриття першої черги молочного комплексу з автоматизованим доїнням. Його проектна потужність — 1000 дійних корів.

Пошук

MilkUA.info
PigUA.info
Журнал «Прибуткове свинарство»