Рубрики

Архів

Довжина нарізки і фізична ефективність

ка правильна довжина нарізки грубих кормів і як мають розподілятися фракції загальнозмішаного раціону на пенсильванських ситах? Рекомендації щодо розміру часток суттєво змінилися за останні роки, оскільки дослідники краще зрозуміли, як це впливає на час споживання корму і румінацію. Відповісти на запитання щодо оптимального розподілу часток в раціоні допоможуть основні принципи, про які розповідає Рік Грант, президент Сільськогосподарського науково-дослідного інституту ім. Вільяма Г. Майнера (США).

Корми дешевшають: фермери ризикують залишитись без заробітку

ПШЕНИЦЯ

Очікування уповільнення світової економіки обвалило фондові ринки, на що, відповідно, відреагували й товарні біржі: в середині червня почалося зниження цін на нафту, ф’ючерси на пальмову олію впали на 10%, а біржові котирування пшеничні опустилися на 5-6,5%. Наближення збирання врожаю у США та підвищення прогнозів виробництва пшениці в росії посилюють тиск на котирування. Про це повідомляє graintrade.

Непридумані історії: як молочні ферми працюють в умовах війни

Війна вплинула на діяльність усіх виробників молока України — від дрібних до великих молочних господарств, які пережили бойові дії та окупацію і яких вони обійшли. Під час вебінару«Молочарство в умовах війни: живі історії» своїми історіями, проблемами та планами поділилися фермери із Сумщини, Київщини та Чернігівщини.

Раціон і комфорт

Фахівці з годівлі роблять правильно, коли основну увагу зосереджують на балансуванні раціону. Проте найкращі з них розуміють, що менеджмент стада та комфорт тварин можуть посприяти засвоєнню або знівелювати поживні якості раціону. Для того, щоб корова оптимально конвертувала корм в молоко, потрібне належне фізичне та соціальне середовище. Про ключові складові комфорту і їх оцінку розповідає Рік Грант, президент Сільськогосподарського науково-дослідного інституту ім. Вільяма М. Майнера.

Наше головне завдання — зберегти господарства. Інтерв’ю з керівником відділу продажів ТОВ «ДК ФІД» Олексієм Примачком

Одна війна на всіх, але у кожного свій фронт. І від самовідданості кожного на своєму робочому місці і загальної злагодженості залежить наша спільна Перемога. Про те, як в умовах війни працює кормова компанія «ДК ФІД» і як допомагає молочним підприємствам у вирішенні нагальних проблем, розповідає керівник відділу продажів Олексій Примачок.

Ринок кормів: напруженість зростає

Український ринок зерна та насіння олійних культур переживає нелегкі часи. Відсутність експорту через українські морські порти створює профіцит на внутрішньому ринку, що несе негативні наслідки: зниження ціни та заповнені склади. Усе це заважатиме новому врожаю. Огляд ринку для читачів журналу «Молоко і ферма» підготував аналітичний відділ компанії «Фенікс Агро».

Норми годівлі телят: що нового?

Насамперед автори визначили потреби телят у поживних речовинах для підтримання життєдіяльності й виявили, що вони практично не відрізняються від потреб у попередньому виданні. В оновлених рекомендаціях вони вищі для телят в умовах холодового і теплового стресу. Для голштинської і джерсейської порід потреби в поживних речовинах було встановлено однакові з поправкою на масу тіла, оскільки не було достатньо результатів досліджень із розробки окремих рівнянь для різних порід.

Годівля молочної худоби в умовах обмеженості кормових ресурсів

З початком війни частина господарств втратила можливість реалізовувати молоко, і перед ними стоїть завдання — максимально зберегти поголів'я з мінімальними витратами на корми.

Нові рекомендації з годівлі молочної худоби

У попередньому номері журналу ви ознайомилися з першою частиною оновлених рекомендацій з годівлі молочних корів США — Dairy NRC 2021/NASEM 2021/Dairy v.8. 

Війна в Україні та світовий молочний ринок

Глобальний молочний ринок у першому кварталі поточного року розвивався під тиском факторів, сформованих ще в другій половині 2021-го.

Пошук

MilkUA.info
PigUA.info
Журнал «Прибуткове свинарство»