Рубрики

Архів

Національний день ферми у ФГ «Велес Віта» (Вінницька обл.).

20.08.2020 16:20:29

Багато почуто і сказано, а ще більше побачено. У центрі уваги першого в цьогорічному сезоні Національного дня ферми — спілкування з найкращими фахівцями галузі та обмін досвідом, демонстрація техніки на полі з кормовими культурами, екскурсія нещодавно відбудованою фермою. І хоча карантинні обмеження поставили під сумнів проведення такого роду заходів, добрі традиції все ж удалося продовжити, і цього разу на мальовничих землях Мурованокуриловецького району Вінницької області.

Як збільшити молочну продуктивність на початку та у пік лактації

Пікове значення молочної продуктивності — це найвищий зафіксований надій під час контрольного доїння протягом перших 150 днів лактації. Історично склалося так, що виробники молока використовували піковий надій як показник успішності годівлі й управління коровами в період сухостою, під час отелення та в ранню лактацію.

Перспективи українських крафтових сирів

16 листопада на презентацію литовсько-української асоціації «Осередок сировара» в Київ приїхали виробники крафтових сирів із різних регіонів України. Засновниця і власниця творчої гастромайстерні «Коза Чка» Тетяна Дядечко виступила одним з ініціаторів об’єднання.

Асоціацію сироварів презентували в Посольстві Литви в Україні

16 листопада виробники крафтових сирів зібралися в Посольстві Литовської Республіки в Україні, щоб обговорити цілі та плани новоствореної литовсько-української асоціації «Осередок сировара». Її основна мета — розвиток сільської місцевості завдяки ремісничому виробництву.

UmanLabs презентувала інноваційний прилад для діагностики маститу

Під час виставки з тваринництва EuroTier, що відбулася в Ганновері 13–16 листопада ц. р., лабораторія якості молока Асоціації виробників молока UmanLabs представила обладнання для культивування, виявлення, візуального підтвердження і диференціації бактерій M-Lab.

Молочні кооперативи: п’ять способів покращити прибутковість ферми

Том О’Каллаген, консультант із сільськогосподарської кооперації, ФАО ООН та ЄБРР

У Європейському Союзі 67% виробленого молока переробляється кооперативами. В Ірландії ця цифра сягає 97%. У 2017 році ірландські молочарі виробили понад 7 млн. тонн молока, 85% з якого пішло на експорт. Саме успішний молочний кооперативний сектор пояснює експортний успіх Ірландії.

АВМ офіційно відкрила Перший молочний кооператив та підсумувала рік роботи Uman Labs

7 грудня в Умані відбулось урочисте відкриття центру накопичення молока Першого молочного кооперативу (ПМК).

КСК і якість молока

Кількість соматичних клітин — один з основних індикаторів якості молока, який сигналізує про інфекцію у вимені. В 95% неінфікованих тварин у стаді КСК окремої корови буде нижча за 100 тис./мл. Як на практиці досягти такого рівня і як від нього залежить прибутковість ферми, розповів експерт із молочного тваринництва GD Animal Health Ріан ван Егмонд під час Нідерландського дня молока, що відбувся 25 вересня у ТОВ «Кищенці» на Черкащині.

Українська яловичина: нові перспективи

Експорт яловичини залишається нереалізованою інвестиційною нішею українського агробізнесу. Щоб утілити її в життя, виробникам необхідно консолідувати зусилля та обрати прийнятну модель з виробництва цього виду м’яса. З чого починати та як стати професіональним виробником яловичини, розповідає Євген Шатохін, експерт проекту USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку».

Розвиток регіонального кластеру з експорту молочної продукції в Україні

Хоч у 2017 році в Україні було вироблено 10,3 млн. т молока, або 1,5% світового обсягу, на переробку пішло лише 4,3 млн. т — 42% отриманої сировини. Причини банальні: розмір господарств, якість молока та логістика його збору. У 2016 році експорт української молочної продукції в грошовому вираженні перевищив 300 млн. дол., що на 73% більше порівняно з попереднім роком. Це позитивна динаміка. Однак, щоб Україна затвердила себе як експортер молочної продукції на світовому ринку, вона має розвиватись і далі.

Пошук

MilkUA.info
PigUA.info
Журнал «Прибуткове свинарство»