Рубрики

Архів

Статус «державне» не заважає розвитку

Село Тавричанка Херсонської області — одне з найкрасивіших та найкомфортніших в Україні. Тут не пустують двори, сюди залюбки повертається жити і працювати молодь. Саме тут успішно працює дослідне господарство «Асканійське». Попри статус державного, підприємство не отримує фінансової допомоги від держави. Однак це не заважає розвиватися і впроваджувати нові технології, а головне — розвивати соціальну сферу та піклуватися про тавричан. Про те, як при мінімальних інвестиціях вдається мати показники виробництва молока, які не завжди отримують приватні господарства, розповідає Віктор Найдьонов, директор ДП ДГ «Асканійське».

Власна переробка і створення доданої вартості

Близько п’яти років тому закінчився термін його дипломатичної місії в Словенії. Повернувся в Україну, думав про те, щоб поступити на державну службу. Пройшовся коридорами й кабінетами держустанов, побачив людей у дорогих костюмах, які гарно розповідають і мляво реагують на те, що відбувається довкола в житті країни.

Вирощування телят: вітчизняний досвід

На продовження обговорення теми вирощування ремонтного молодняка хочемо розповісти про досвід роботи племінної ферми СТОВ «Промінь» (Миколаївська обл.), де вдало поєднуються висока продуктивність і здоров’я худоби з ефективністю виробництва. Допоможе нам у цьому директор підприємства Сергій Євгенович Ясевін.

Свій шлях

«Якщо глянути збоку, то може здатися, що наше виробництво має багато особливостей. Певна річ, для когось це особливості, для нас — уже норма. Кожен має робити те, що йому підходить і в що вірить», — переконаний Дмитро Самсоненко, заступник директора з тваринництва ПОСП ім. Франка, що в селі Губин Перший Волинської області.

Молочна Айова: секрети успіху (закінчення)

Як працюють молочні ферми штату Айова, що розташовується на Середньому Заході США у межиріччі найбільших річок Міссісіпі й Міссурі, ми розповіли в грудневому номері журналу. Цього разу, як і обіцяли, зупинимось на трьох китах, які тримають галузь і забезпечують її невпинний розвиток. Йдеться про університети, кооперативи й асоціації фермерів. Нагадаємо, що інформацію зібрано під час навчального туру для грузинських виробників молока в рамках проекту, що його спільно реалізують Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (ФАО), Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) й Асоціація виробників молока України.

Сучасна корова і годівля

Голштини: тріумфальний злет і кризи

Корови, завезені в середині XIX століття до США з Голландії і згодом названі голштинами, показали феноменальну здатність до генетичної модифікації. В результаті зусиль селекціонерів голштинська порода стала провідною світовою молочною породою. Формування типу тривало десятки років. Сьогодні це красиві високі тварини з пропорційним тілом, і не тільки. Це ефективні «автомати», призначені для виробництва великої кількості молока.

Світові перспективи української яловичини

24 листопада в рамках продовольчої виставки Ukrainian Food Expo відбувся перший конгрес виробників і експортерів яловичини Ukrainian Beef Congress. Цікавинкою конгресу стала презентація розроблених спеціальним проектом ФАО/ЄБРР бізнес-планів з відгодівлі молодняка великої рогатої худоби, забою і переробки.

Від колгоспних до сучасних технологій

На теренах колишнього колгоспу в селі Каташин Чечельницького району Вінницької області нині працює сучасне сільськогосподарське підприємство — агрофірма «Україна-О». Зробивши значний поступ у рослинництві, три роки тому взялися за відродження молочної ферми. У планах — молокозавод, на якому вироблятимуть молочну продукцію виключно із власної сировини.

Заготівля якісного силосу: складаємо пазл

Щоденна годівля корів протягом усього року значною мірою залежить від кількох днів, коли заготовлюється грубий корм. Чим він кращий, тим простіше балансувати раціони й забезпечувати стабільне виробництво молока. Заготівля кукурудзяного чи будь-якого іншого силосу — це ланцюжок однаково важливих технологічних прийомів.

Кормозаготівля: країни різні — проблеми однакові

Британський експерт із силосування Дейв Девіс вважається одним із найкращих фахівців у цій галузі. Понад тридцять років він досліджує всі аспекти силосування, зокрема різні кормові культури, силосні добавки, вплив силосу на ефективність роботи рубця та продуктивність корів. Дейв Девіс працює на теренах Великобританії та за її межами, нерідко відвідує українські ферми. Ми поцікавилися в експерта про тенденції кормозаготівлі в Британії, і не тільки.

Пошук

MilkUA.info
PigUA.info
Журнал «Прибуткове свинарство»