Рубрики

Архів

«Зайве» молоко і знак якості

Андрій Ярмак: «Молочний бізнес України переживає дуже важливий період у своєму розвитку. Я кажу „розвитку“, бо вважаю, що до цього він, скоріше, плив за течією, ніж розвивався. Зараз почали відбуватися якісні внутрішні зміни. Тому дуже б хотілося, щоб ми не втратили цю можливість і раз і назавжди зробили з нього конкурентоспроможний системний бізнес».

Молочний забіг з перешкодами

Ольга Зарицька

Для багатьох виробників молока 2014 рік став переломним — довелося призупинити реалізацію великих проектів. Так сталося і з голландцем Кейсом Хайзінгою. Директор і співвласник ТОВ «Кищенці» покладав великі сподівання на майбутнє української молочної галузі. Почав розбудовувати молочний комплекс на 3,5 тис. корів. Плани хоч і відкладено до кращих часів, однак виробництво молока не зупинилось.

ІІІ Голландський день молока в Україні

17 вересня ц. р. на базі ТОВ «Кищенці» (c. Добра, Черкаська обл.) відбувся ІІІ Голландський день молока. Організаторами події виступили Асоціація виробників молока, Посольство Королівства Нідерландів в Україні та компанія «Дикун». Більше трьохсот учасників: власники та спеціалісти молочних ферм, представники вітчизняних та голландських компаній, — відвідали захід, аби обмінятися найкращим досвідом та разом знайти ефективні шляхи вирішення проблем, що нині так гостро стоять у молочному секторі не лише України, а й усього світу.

Французький день молока в Україні

21 липня ц. р. в Україні вперше пройшов Французький день молока. Захід відбувся у СТОВ «Ломовате» (Черкаська область), що є виробничою базою компанії «Євраліс Семенс Україна». Організаторами події виступили Асоціація виробників молока та компанія «Дикун» за підтримки посольства Франції в Україні.

За крок до найтехнологічнішої молочної ферми України

17 липня в ПСП «Україна» (ГК «Ерідон»), що в селі Почуйки Попільнянського р-ну Житомирської обл., відбулось офіційне відкриття першої черги молочного комплексу з автоматизованим доїнням. Його проектна потужність — 1000 дійних корів.

Кормозаготівля: нові технічні рішення і досвід

20–23 травня відбувся бізнес-тур українських аграріїв до Польщі та Білорусі, який організувала компанія «KUHN-Україна». Наша делегація взяла участь у масштабному дні поля й відвідала молочнотоварні ферми, збагатившись цінною інформацією, дізнавшись про найсвіжіші ноу-хау в кормозаготівлі, критично порівнявши власний досвід ведення молочної справи з зарубіжним.

Тест на зрілість галузі. Інтерв'ю із Андрієм Дикуном, заступником міністра аграрної політики та продовольства

В Україні вирує політична й економічна нестабільність. Не оминула вона й молочний сектор. До яких першочергових кроків вдається Міністерство аграрної політики та продовольства для стабілізації в галузі і що ставить за мету в нинішніх складних для всіх умовах — про це наша розмова з заступником міністра Андрієм Дикуном.

Новітні технології в молочному козівництві та вівчарстві

16 жовтня у київському готелі «Прем’єр-палац» відбулася міжнародна конференція, присвячена сучасним технологіям та менеджменту у молочному козівництві та вівчарстві. Вона зібрала і представників господарств, де вже доять кіз, і тих, хто тільки планує. А також експертів галузі, постачальників обладнання й генетики, аналітиків та економістів. Учасники конференції обмінялися досвідом та ідеями, обговорили стратегії розвитку цього напрямку молочного тваринництва. Генеральний спонсор події ― компанія «ДеЛаваль», світовий лідер із виробництва обладнання для молочних ферм.

Пошук

MilkUA.info
PigUA.info
Журнал «Прибуткове свинарство»