Рубрики

Архів

Амінокислотне живлення і відтворення

Ідеальними показниками відтворення у високопродуктивному стаді вважають такі: сервіс-період — до 85 днів, заплідненість після першого штучного осіменіння — більше 50%, індекс осіменінь — менше 1,7, а тривалість міжотільного періоду — менше 390 днів. Досягти цих цілей досить складно через низку різноманітних факторів. Однією з умов приживання ембріонів і успішного перебігу тільності вважають уміст амінокислот у раціоні молочних корів. Про результати різних досліджень цієї проблематики на Східноєвропейському молочному конгресі розповів лікар ветеринарної медицини, викладач Університету штату Іллінойс Філ Кардозо.

Годівля корів до та після отелення для кращого відтворення

Чого чекають від новотільної корови? Здорове теля, добре споживання корму й високу молочну продуктивність, і так хоча б п’ять лактацій. При цьому зазвичай не згадують про транзитний період, від якого все залежить. Що потрібно робити, аби мінімізувати розлади здоров’я у цей час і в подальшому отримати максимальну продуктивність, а також хороші показники відтворення, на Східноєвропейському молочному конгресі розповів лікар ветеринарної медицини, викладач Університету штату Іллінойс Філ Кардозо.

Теля на підстилці — молоко в цистерні

Як і обіцяли, ще одна порція інформації від Ліндела Вайтлока, і цього разу про програму відтворення на молочнотоварній фермі «Ларсон Ейкрез» (м. Евансвіль, штат Вісконсін). Завдяки їй мають високу молочну продуктивність та достатню кількість молодняка для ремонту власного стада і на продаж.

Відгодівля бичків молочних порід

В Україні ставлення до вирощування бичків молочних порід на м'ясо не однозначне. Все ж чимало господарств їх відгодовують. Ми вирішили розповісти про північноамериканський досвід утримання й годівлі цієї категорії тварин. Також поділимось найсвіжішою фактичною інформацією, яку отримали від учасників навчального туру, організованого ФАО та ЄБРР. Пять днів українські фахівці провели в Айові (США), досліджуючи питання виробництва м’яса, зокрема і яловичини.

Як виростити здорових телят. Практичні поради

Чи знаєте ви, що майже 15% теличок не доживають до першої лактації, третина — до другої? Причиною цьому найчастіше стають захворювання новонароджених телят. Про те, як із мінімальними затратами покращити здоров’я ремонтного молодняка, на V Міжнародному конгресі від Zoetis розповів спеціаліст молочного скотарства зі США Девід Рейд.

Фактори неплідності корів

Успішне відтворення є одним із найважливіших факторів ефективного виробництва молока. Тому кожного власника молочної худоби хвилює питання: що заважає корові привести щороку теля? Про одну із причин неплідності, зокрема субклінічний ендометрит, на одному із регіональних семінарів від Української голштинської асоціації розповів керівник департаменту ветеринарії Консультаційного центру АВМ Михайло Білокінь.

Три «К» кормозаготівлі

Юрій Сівов, директор департаменту з розвитку КЦ АВМ

Основою раціону корів завжди були і будуть грубі корми: зелена маса трав, сіно, сінаж, силос. Собівартість якісного і неякісного основного корму однакова, або неістотно відрізняється на користь другого. А ось ефективність їх використання відрізняється на користь першого в рази.

Небілковий азот. Що це? З чим його їдять? Що замовчують, коли продають?

Урсус Таурусенко, незалежний консультант із молочного скотарства

На відміну від тварин із шлунком однокамерним, у тварин із шлунком багатокамерним (власне, йдеться про корову) частину розщеплюваного в сітчастому шлунку протеїну можна замінити продуктами виробництва великої хімії.

Ідеальний дояр

Підготовлено на основі презентації представника ДП «ДеЛаваль» Едуарда Зігерта під час відкриття молочного комплексу в ПСП «Україна» (ГК «Ерідон») у с. Почуйки Попільнянського р-ну Житомирської обл.

7 липня 2015 року о 7-й годині ранку вперше на Житомирщині вимені корови торкнулась рука робота, а не доярки. Це відбулось на побудованій з нуля молочній фермі в ПСП «Україна». Її оснащено 8 станціями добровільного доїння (Voluntary Milking Station, VMS), які обслуговуватимуть 500 корів.

Годівля і травлення ВРХ

Юрій Сівов, керівник департаменту розвитку КЦ АВМ

Людина, щоб задовольнити свої постійно зростаючі як кількісно, так і якісно потреби в продуктах тваринного походження, перейшла спочатку від мисливства до відгонно-пасовищного скотарства, а від нього — до промислового тваринництва. Ми вирощуємо, а потім споживаємо рибу, птицю, гризунів, плазунів, свиней, корів і багато іншого.

Пошук

MilkUA.info
PigUA.info
Журнал «Прибуткове свинарство»