Рубрики

Архів

Національний день ферми

28 серпня в Україні вперше відзначили Національний день ферми. Відбувся він на базі МПК «Катеринославський» у Дніпропетровську. Учасниками стали близько трьохсот фахівців, чия робота так чи інакше пов’язана з молочною індустрією. Зокрема — керівники та спеціалісти сільськогосподарських підприємств, представники комерційних компаній, галузевих об’єднань. Організатори заходу — Асоціація виробників молока України (АВМ) та компанія «Дикун», співорганізатори — ТОВ «Лімагрейн Україна», ТОВ «БАСФ» і ТОВ «Джон Дір Україна». 

В Україні продовжують шукати шляхи підвищення ефективності вітчизняного молочного бізнесу, намагаючись вийти на рівень провідних країн—виробників молока та молочних продуктів. Один із секретів успіху й основа основ — якість кормів. Саме на цьому учасники семінару зосередили особливу увагу.

День ферми відкрив президент Асоціації виробників молока України (АВМ) Андрій Дикун. Він і закликав присутніх особливо дбати про грубі корми та кормозаготівлю. Вивчивши й проаналізувавши досвід зарубіжних господарств, спеціалісти консультаційного центру АВМ дійшли висновку, що необхідно «повернутися в поле». Воно є тим резервом, завдяки якому можна підвищити продуктивність тварин, адже щонайменше 14-15 л молока на день від тварини можна отримати виключно завдяки грубим кормам. «Якщо ми даємо неякісні корми, то хоч визолотіть корові роги — молока не буде», — наголосив президент асоціації.

Із вітальним словом до учасників зібрання звернулись керівники МПК «Катеринославський» Анатолій Клименко та його батько Володимир Іванович — справжній ветеран молочного скотарства.

Про особливості першого року роботи — здобутки й уроки, а також умови праці одного з найсучасніших вітчизняних молочних комплексів, МПК «Катеринославський», розповів провідний експерт та незалежний консультант із молочного скотарства Ельман Оруджов. Він вкотре наголосив на тому, наскільки важлива якість кормів і як цією проблемою переймаються в усьому світі. Чим кращі корми, тим здоровіша худоба і, відповідно, більші надої та прибутки.

Більше інформації читайте в журналі «Молоко і ферма», № 4 (17), серпень 2013

 Ctrl
Голландський день молока в Україні
25.10.2013
Ctrl 
В Україну прийшло свято молока
18.07.2013

Всі новини >>

Пошук

MilkUA.info
PigUA.info
Журнал «Прибуткове свинарство»