Рубрики

Архів

Як завоювати місце під сонцем

Напевно, кожен молочар хоч раз у житті задумувався про власну переробку. Однак не кожен наважується на цей крок. У голови правління ПАТ «Племзавод „Стєпной“» Анатолія Волкова бажання займатися нею виникло давно. Шість років тому придбали молокопереробний завод і завоювали свою нішу на ринку завдяки головному принципу — виробляти лише натуральні молочні продукти з якісного молока. Про те, який шлях долає степнівська сметана, кефір чи масло, перш ніж потрапити на стіл споживача, ми й розповімо в цій статті.

Усе починається на фермі

Щоб розкуштувати молочний продукт і оцінити його справжній смак, потрібна мить. Але щоб його виготовити, потрібна щоденна наполеглива праця, яка починається на фермі, а точніше ― в полі.

На молочнотоварному комплексі племзаводу «Стєпной» вже давно взяли курс на підвищення ефективності виробництва та якості сировини. З одного боку, нині це єдиний спосіб зберегти молочний бізнес, з другого — потрібно підтримувати високу репутацію кінцевого продукту. Тому ще в 2010 році господарство приєдналось до Асоціації виробників молока, а з 2012 року ферма працює на технологічному супроводі від КЦ АВМ. Нині це один з лідерів української молочної галузі — добовий надій на корову сягнув 32 л.

У перший рік співпраці з КЦ АВМ зробили ставку на відтворення та здоров’я корів, адже потрібно було подбати про майбутнє стабільне виробництво молока. Однак паралельно відшліфовували роботу в усіх технологічних блоках. Завдяки системному підходу отримали перші результати: молочна продуктивність корів і вал молока почали зростати. Поступальний рух уперед триває, не пригальмовують його ні кризи, ні посухи: виробництво стає ще технологічнішим і досконалішим.

Більше інформації читайте в журналі «Молоко і ферма» № 30, жовтень 2015

 Ctrl
Кукурудзяний виклик з Ельзасу
11.11.2015
Ctrl 
Денис Сергієнко: «Бездоганна технологія вирощування та заготівлі грубих кормів — наша найкраща інвестиція»
11.11.2015

Всі новини >>

Пошук

MilkUA.info
PigUA.info
Журнал «Прибуткове свинарство»