Рубрики

Архів

Якщо є бажання, можна досягнути всього

На перший погляд звичайний, нічим особливим не примітний чоловік. Але спілкуючись, одразу помічаєш незвичайність цієї людини. Дуже розумний, мудрий, а головне відданий своїй справі, Вайнан Пон майже все своє життя присвятив голштинам...

Ви пройшли довгий життєвий шлях від простого фермера до власника холдингу і найбільшої в світі компанії зі штучного осіменіння. Що вам допомагало?

Я ніколи не зупинявся на досягнутому і завжди слідував батьковій пораді: «Не будь посереднім, прагни до більшого!». 

Свій шлях у молочному бізнесі я розпочав з двадцяти корів. Тоді у мене було велике бажання осіменяти їх лише найкращим сім’ям. Я знав, що до Європи Голштинів завозять із Канади і США, тому і вирушив туди, аби більше про все дізнатися. Під час подорожі я познайомився із людьми, що займаються штучним осіменінням. Ми почали робити замовлення спермопродукції, а згодом я став представником компанії Semex в Європі.

Мій молочний бізнес стрімко розвивався, я вже мав 200 корів і тоді задумався, якщо у мене все йде добре, чому б не допомогти сусідам. Але це було ой як не просто, адже молочне скотарство в Нідерландах тільки набирало обертів. Я влаштовував семінари, переконував людей в перевагах використання голштинської породи. Я, по суті, став проповідником породи Голштин. Лише через чотири роки мої зусилля дали результат / увінчалися успіхом. Я постачав спермопродукцію по всій Європі. Заробітки дали змогу придбати ще декілька ферм. Однак я не почувався щасливим – я ж можу і хочу більшого! А тут ще й компанія компанія Semex відмовила у партнерстві. Та це мене не зупинило. Я започаткував холдинг Koеpon («корови Пона»), а зрештою купив компанію Alta Genetics, щоб розвивати молочний бізнес.

Якщо взяти до уваги ваш багаторічний досвід, з якими основними проблемами доводиться мати справу тим, хто займається молочним скотарством?

На перше місце я б поставив менеджмент, мотивацію та капіталовкладення. Звісно, є ще багато усього іншого, але напевне ці аспекти є головними. Чому менеджмент? Потрібно правильно організувати виробництво і налагодити роботу усіх ланок. Дуже важливою є команда, з якою ти працюєш. Правильна мотивація спонукає усіх членів команди працювати злагоджено задля досягнення позитивних результатів. Капіталовкладення? Без них не обійтися на будь-якому виробництві. Нам потрібно інвестувати кошти в обладнання, комфорт тварин, у кормову базу – від капіталовкладень залежить кінцевий результат.

Які ваші враження від відвідин українських ферм?

Я відвідував «Українську молочну компанію» і враження від побаченого неймовірні. Ферма дуже сучасна й успішна. Подібні я бачив лише в США. До речі, я вважаю, що в США найкращі ферми. Власники взяли правильний напрямок. Це приклад для всієї Європи.

Більше інформації ви можете прочитати в публікації журналу "Молоко і ферма", №5, червень 2011р. 

 Ctrl
Вода — ключовий компонент живлення
07.06.2011
Ctrl 
Попелюшка харчового бомонду
07.06.2011

Всі новини >>

Пошук

MilkUA.info
PigUA.info
Журнал «Прибуткове свинарство»