Рубрики

Архів

Відгодівля бичків молочних порід

В Україні ставлення до вирощування бичків молочних порід на м'ясо не однозначне. Все ж чимало господарств їх відгодовують. Ми вирішили розповісти про північноамериканський досвід утримання й годівлі цієї категорії тварин. Також поділимось найсвіжішою фактичною інформацією, яку отримали від учасників навчального туру, організованого ФАО та ЄБРР. Пять днів українські фахівці провели в Айові (США), досліджуючи питання виробництва м’яса, зокрема і яловичини.

У ногу з часом

Молочне тваринництво не стоїть на місці — в галузь постійно приходять нові технології. Однак у господарствах вони з’являються раніше, ніж у закладах, де готують майбутніх працівників для молочнотоварних ферм. Час вимагає пошуку шляхів до якісної професійної підготовки студентів. Одним із прикладів цього є співпраця Сумського національного аграрного університету з Асоціацією виробників молока, які разом намагаються залагодити прогалини в кадровому питанні.

Як виростити здорових телят. Практичні поради

Чи знаєте ви, що майже 15% теличок не доживають до першої лактації, третина — до другої? Причиною цьому найчастіше стають захворювання новонароджених телят. Про те, як із мінімальними затратами покращити здоров’я ремонтного молодняка, на V Міжнародному конгресі від Zoetis розповів спеціаліст молочного скотарства зі США Девід Рейд.

«Зайве» молоко і знак якості

Андрій Ярмак: «Молочний бізнес України переживає дуже важливий період у своєму розвитку. Я кажу „розвитку“, бо вважаю, що до цього він, скоріше, плив за течією, ніж розвивався. Зараз почали відбуватися якісні внутрішні зміни. Тому дуже б хотілося, щоб ми не втратили цю можливість і раз і назавжди зробили з нього конкурентоспроможний системний бізнес».

Становлення професіонального козівництва в Україні

2015-й, рік Кози, дуже символічний. Його можна вважати роком народження професіонального козівництва в Україні. На фінішну пряму вийшли три проекти, про які ми плануємо розповісти. І почнемо з ферми на 600 кіз у фермерському господарстві «Тетяна 2011», що на Київщині. Про її становлення розповів голова правління Василь Вікторович Цвик.

Управління сучасною молочною фермою

Сергій Телюк, консультант з технологій у молочному скотарстві КЦ АВМ

Виживає не найсильніший, не найрозумніший, виживає той, хто може змінюватись.

Чарльз Дарвін

Серед основних тенденцій розвитку молочного бізнесу в Україні та інших пострадянських країнах спостерігаємо скорочення кількості старих молочних ферм, їх реконструкцію або ж будівництво нових. Ферми стають модернізованими, але підходи до управління ними здебільшого залишаються старими. Це одна з причин, яка гальмує успіх багатьох господарств.

Фактори неплідності корів

Успішне відтворення є одним із найважливіших факторів ефективного виробництва молока. Тому кожного власника молочної худоби хвилює питання: що заважає корові привести щороку теля? Про одну із причин неплідності, зокрема субклінічний ендометрит, на одному із регіональних семінарів від Української голштинської асоціації розповів керівник департаменту ветеринарії Консультаційного центру АВМ Михайло Білокінь.

Мета виправдовує засоби

Селекційно-генетична робота є основою майбутньої продуктивності стада. Приймаючи правильні селекційні рішення та використовуючи найкращих бугаїв для отримання наступного покоління корів, виробник створює ідеальне стадо, з яким працюватиме тривалий час. Це комплексний і довгий процес, від якого залежить майбутня рентабельність виробництва. Своїм баченням розведення худоби поділився фахівець із Нідерландів Рене Кремерс під час Голландського дня молока, що вже традиційно щороку відбувається у вересні.

Три «К» кормозаготівлі

Юрій Сівов, директор департаменту з розвитку КЦ АВМ

Основою раціону корів завжди були і будуть грубі корми: зелена маса трав, сіно, сінаж, силос. Собівартість якісного і неякісного основного корму однакова, або неістотно відрізняється на користь другого. А ось ефективність їх використання відрізняється на користь першого в рази.

Молоко «Вітчизни»

Господарство зі своїм характером і власним шляхом розвитку. Ніколи не ставили собі мету бігти наввипередки з іншими, змагаючись за найвищу продуктивність, бо одне з основних завдань — здоров’я тварин і якість молока. Знайомтеся: СТОВ «Вітчизна».

Пошук

MilkUA.info
PigUA.info
Журнал «Прибуткове свинарство»