Рубрики

Архів

Плющення зерна кукурудзи для згодовування великій рогатій худобі

Марія Ярошко, магістр МВА, співробітник НімАЦ

На ефективність роботи молочнотоварних ферм значною мірою впливає якість та вартість кормів. При цьому основним елементом у балансуванні раціонів для худоби за енергією та поживними речовинами є концентрати — фуражне зерно, використання якого залежить від його якості, способу заготівлі та зберігання і, відповідно, вартості.

Виявлення оптимального часу охоти та прогнозування заплідненості корів

Сергій Волков, Валерій Лотоцький, доценти, Білоцерківський НАУ

Одним із найвагоміших науково-практичних досягнень минулого століття стало винайдення, розробка та широке впровадження у виробництво довготривалого зберігання сперми та штучного осіменіння.

Неправильні інвестиції

«Ставлення до молочного тваринництва як до способу життя не зробить ваш бізнес успішним, але ставлячись до тваринництва, як до свого бізнесу, ви зробите ваше життя успішним».

Гордон Джонс

Інвестиції завжди справляли значний вплив на розвиток будь-яких галузей економіки, а тому й молочне скотарство не є винятком. Однак нині питання окупності інвестицій у великотоварне виробництво молока нині стоїть особливо гостро — цим переймаються як досвідчені спеціалісти, що працюють у цій галузі майже все своє життя, так і ті, хто тільки прийшов у молочарську справу. Саме це стало темою нашої розмови з Ельманом Гасановичем Оруджовим, відомим експертом у галузі молочного скотарства.

Сексована сперма — інновація у молочному скотарстві на етапі управління відтворенням стада

Наталія Черняк, кандидат сільськогосподарських наук;

Оксана Гончарук, науковий співробітник, Інститут розведення і генетики тварин НААН

Нині у господарствах виникла складна проблема розшире­ного відтворення стада через зміни, які відбуваються в його структурі. Ці зміни проявляються у збільшенні кількості корів та зменшенні інших віко-статевих груп тварин, особ­ливо ремонтного молодняка.

Хто хоче бути фермером?

Тетяна Антоненко, International Dairy Magazine

Спектр відношення до приватних власників корів за останні роки змінювався від абсолютного ігнорування до підкресленої уваги. Ті з професійної молочної спільноти, для кого корова на приватному подвір’ї є «джерелом сировини», спочатку дратувалися і говорили, що підтримка такого виробника взагалі дурниця, бо неможливо добитися якісного молока від корів, що утримуються у приватному секторі.

Маслосоюз — легенда молочарського діла

На початку ХХ сторіччя на Галичині успішно діяв Союз руських молочарських спілок, пізніше перейменований на Крайовий молочарський маслосоюз, продукцію якого шанували не тільки на західноукраїнських землях, а й у багатьох країнах Європи. 

Управління відтворенням у високопродуктивних стадах в умовах спекотного клімату: досвід Ізраїлю

Ізраєль Фламенбаум, міністерство сільського господарства Ізраїлю, дорадча служба

Ізраїль лежить на схід від Середземного моря. Клімат у країні субтропічний і сухий, з прохолодною дощовою зимою (листопад–березень) та жарким літом (червень–жовтень) без опадів. На узбережжі літо тепле й вологе, денна температура тримається на позначці 30°С, а відносна вологість — 50–90%. В глибині країни на рівнинах і на півдні в пустелі літо спекотне і посушливе, денна температура сягає 40°С, а вологість 20–40%.

Бронхопневмонії у телят. Комплексна проблема потребує комплексних рішень

Владислав Ханєєв, кандидат ветеринарних наук

Бронхопневмонія молодняка сільськогосподарських тварин вельми поширена і займає друге місце після шлунково-кишкових хвороб – у ранньому віці на неї хворіє майже кожна друга тварина. Телята хворіють круглий рік, а в умовах жаркого клімату найчастіше у червні-серпні. Бронхопневмонія є причиною призупинення росту й розвитку молодняка, збільшення витрат кормів та падежу.

Місце під сонцем

17 квітня у Ставрополі відбулася конференція, в якій узяли участь керівники молочних підприємств, провідні експерти галузі й спеціалісти компанії «ДеЛаваль» — усього понад сто осіб із різних регіонів Російської Федерації та країн СНД. З одного боку, звичайне зібрання, адже молочарі часто зустрічаються, щоб поділитися досвідом, як у сучасних непростих умовах залишатися конкурентоспроможним і виробляти якомога більше якісного й дешевого молока. З другого боку — подія була досить неординарною. Чи не вперше подібні питання обговорювали з урахуванням однієї особливості — доїння відбувається без людського втручання, за допомогою роботів.

Виробництво яловичини — прибутки чи збитки?

Попит породжує пропозицію — так коротко можна означити стан українського м’ясного скотарства. А якщо точніше, то відсутність попиту призводить до цілковитого занепаду галузі.

Пошук

MilkUA.info
PigUA.info
Журнал «Прибуткове свинарство»