Рубрики

Архів

Як виявляти фальсифікацію соєвої макухи

Володимир Ярошенко, консультант із виробництва кормів, викладач Уманського національного університету садівництва

Наталія Безпала , завідуюча лабораторією ТОВ «„Перше травня“ комбікормовий завод»

Соєва макуха є популярним в Україні білковим компонентом комбікормів, який дедалі частіше використовують у раціонах для різних тварин. Про користь цього продукту знають практично всі, хто займається тваринництвом і, зокрема, кормовиробництвом. Тому не варто робити розлогий вступ. Наголосимо лише на тому, що майже всі, хто розробляє рецепти кормів, «замовляють» згаданий складник через ідеальне співвідношення ціни та якості.

Готуй сани влітку, а систему охолодження взимку

Клімат Середнього Заходу Сполучених Штатів Америки майже такий, як у низці наших регіонів, а виробництво молока впродовж року дуже нагадує наші реалії. Тобто, шість місяців, із листопада по квітень, дійні корови мають найвищу продуктивність. Травень і жовтень можна назвати перехідним періодом, коли надої можуть бути дещо нижчі. А чотири місяці — із червня по вересень — спека сягає свого апогею, й надої падають.

Годівля тільних сухостійних корів та нетелей

Павло Паламарчук, співробітник консультаційного центру Асоціації виробників молока України

Одержання високих надоїв, добре розвинутого приплоду, збереження здоров’я та відтворної здатності корів ― усе це залежить від організації їх годівлі в сухостійний період. Незважаючи на відносно коротку тривалість (45-60 днів), сухостійний період дуже важливий.

Технологія повного змішаного раціону

Віктор Сич, кандидат технічних наук, директор ТОВ «КУН-Україна»

Як ми й обіцяли в попередній статті про вибір кормозмішувача, цього разу розглянемо, наскільки необхідно годувати велику рогату худобу повним змішаним раціоном (ПЗР), як його приготувати й перевірити якість, а також його вплив на молочну та м’ясну продуктивність тварин.

Роль різних видів клітковини під час годівлі молочної худоби

Марія Ярошко, магістр МВА, співробітник НімАЦ

Реалізація потенціалу продуктивності жуйних тварин значною мірою залежить від створення таких умов годівлі, які б відповідали їхнім фізіологічним потребам. При цьому підвищення якості кормів покликане збільшити кількість і якість отриманої продукції (молока, м’яса) та зменшити її собівартість.

Основні підходи до боротьби з інфекційним ринотрахеїтом великої рогатої худоби

Владислав Ханєєв, кандидат ветеринарних наук

Герпесвірус великої рогатої худоби типу 1, відомий як вірус інфекційного ринотрахеїту ВРХ (ІРТ), поширений на фермах усього світу. Це захворювання спричиняє істотні економічні втрати через порушення відтворення корів та захворювання органів дихання у телят. Тварини після зараження стають довічними носіями вірусу ІРТ, а внаслідок дії стрес-факторів різного походження (отелення, зміна раціону та умов утримання, перегрупування, екстремальні погодні умови тощо) вірус починає розмножуватися, спричиняючи захворювання.

Післяродовий парез: лікування чи профілактика?

Володимир Мальований, лікар ветеринарної медицини ТОВ «Генус Україна» (підрозділ ABS Global в Україні)

Більшість проблем зі здоров`ям корів — це наслідок неправильного їх утримання під час сухостою й упродовж 40–50 днів після отелення. Менеджмент сухостійних корів суттєво впливає на продуктивність у наступній лактації, на стан здоров`я під час отелення та після нього. Вірогідність розладу обміну речовин у цей критичний для тварин період дуже висока. Як наслідок, виникають такі хвороби, як післяродовий парез, затримка плаценти, набряк вимені, кетоз, синдром жирної печінки. Розглянемо одну з них — післяродовий парез.

Змішаний корм та вибір кормозмішувача

Віктор Сич, кандидат технічних наук, директор ТОВ «КУН-Україна»

Таку статтю, безумовно, слід було б починати з технології приготування повного змішаного раціону (ПЗР) і лише потім говорити про техніку, за допомогою якої змішують корми. Однак у господарників нині виникає дедалі більше суто практичних запитань щодо критеріїв вибору того чи іншого кормозмішувача. Вони так і запитують: який вибрати? Тому ми вирішили для початку зосередитися на аналізі різних типів міксерів та критеріях вибору конкретної моделі для тих, хто вже знає, що йому потрібен кормозмішувач. А наступного разу розглянемо особливості фізіології великої рогатої худоби та необхідності годівлі ПЗР.

Горизонтальні й вертикальні кормозмішувачі. Яким віддати перевагу?

Володимир Алексейчук, директор з розвитку і продажів у СНД ТОВ «Запагромаш»

З року в рік науковці й практики шукали ефективні способи підвищити молочну продуктивність корів. Однією з найвагоміших інновацій можна вважати запровадження повного змішаного раціону (ПЗР) для годівлі великої рогатої худоби.

Плющення зерна кукурудзи для згодовування великій рогатій худобі

Марія Ярошко, магістр МВА, співробітник НімАЦ

На ефективність роботи молочнотоварних ферм значною мірою впливає якість та вартість кормів. При цьому основним елементом у балансуванні раціонів для худоби за енергією та поживними речовинами є концентрати — фуражне зерно, використання якого залежить від його якості, способу заготівлі та зберігання і, відповідно, вартості.

Пошук

MilkUA.info
PigUA.info
Журнал «Прибуткове свинарство»