Рубрики

Архів

Кадри для молочного тваринництва

Тетяна Антоненко, International Dairy Magazine

Не секрет, що про ситуацію з підготовкою кадрів для тваринництва найкраще знає той, хто щодня спілкується як із викладачами й студентами наших аграрних університетів, так і з виробничниками. Якщо перечитати кілька інтерв’ю, взятих спеціально для журналу «Молоко і ферма», можна сформувати хай і не зовсім повне, але все ж таки досить ясне уявлення про те, як молочна галузь забезпечена спеціалістами з сучасним рівнем підготовки. 

Голландський день молока в Україні

Ольга Зарицька

Його відзначили 17 вересня на Черкащині. Організаторами стали агроконсалтингова компанія «Дикун», посольство Королівства Нідерландів в Україні та Асоціація виробників молока України (АВМ). Організаційну підтримку також надали Міністерство аграрної політики та продовольства України й Міністерство економічних справ Нідерландів. Серед спонсорів ― MSD Animal Health, UNIFORM-AGRI, Lely East, «АгроІнМаш», «Норвет» та «Украгропостач».

Молочні ріки для чорного континенту

Руслана Бутило

Український молочний експорт нині недостатньо диверсифікований. Більша частина нашої молочки потрапляє в країни близького зарубіжжя, чільне місце серед яких займає Російська Федерація. Маючи такий важіль впливу, наша північно-східна сусідка час від часу запроваджує обмеження або й зовсім забороняє український імпорт. Такі кроки негативно впливають не тільки на переробників, а й на виробників молока. Тому є потреба шукати інші ринки, куди українські підприємства могли б поставляти свою продукцію.

Просо та сорго в раціонах молочної худоби

Марія Ярошко

Продуктивність дійного стада залежить не тільки від достатньої кількості корму, а й від його якості, збалансованості та поживності. Спеціалісти рослинництва й тваринництва постійно шукають оптимальні рішення питання.

Еміль ван Хаарен. Будуємо козину ферму і перспективний бізнес

З року в рік у світі зростає споживання молочних продуктів, виготовлених із козиного молока. Традиційно їх використовують для людей похилого віку, хворих, немовлят і дітей, які мають алергію на коров’яче молоко. До того ж, козине молоко поживніше, ніж коров’яче. Про те, як зробити корисні продукти доступнішими для українців та яких правил слід дотримуватися тим, хто розвиває цей бізнес, ми запитали в Еміля ван Хаарена, всесвітньо відомого експерта з козівництва та вівчарства. У його послужному списку ціла низка успішних проектів у різних куточках світу. Наймасштабніший, із них він реалізував у Саудівській Аравії — там є ферма на 15 тис. кіз. 

Скасування молочних квот у ЄС. Наслідки для України

Тетяна Антоненко, International Dairy Magazine

Уже не перший рік міжнародна молочна спільнота, особливо європейська, обговорює можливі наслідки скасування квот на виробництво молока в ЄС. В аналітичних звітах прижився термін «постквотний період». Урегулюванням можливих сценаріїв розвитку молочної галузі після 2015-го року займається і Європейський парламент. Правда, не без критики з боку фахівців. Бізнес теж не стоїть осторонь: величезні інвестиції в обладнання для виробництва сухого молока свідчать, що переробка, схоже, готується до молочного цунамі. Хоча й існує думка, що фермери не зможуть настільки суттєво збільшити виробництво молока.

Порівняльний аналіз жирів, використовуваних у годівлі великої рогатої худоби

Андрій Лемешев, ТОВ ТД «Біос»

Сьогодні на ринку багато «захищених» жирів на основі пальмової олії. Але потрібно розрізняти їх між собою, тому що жири ці отримані на різних етапах розробки й розвитку «захищених» кормових добавок, різними способами і характеризуються різними ступенями користі та шкоди. 

Національний день ферми

28 серпня в Україні вперше відзначили Національний день ферми. Відбувся він на базі МПК «Катеринославський» у Дніпропетровську. Учасниками стали близько трьохсот фахівців, чия робота так чи інакше пов’язана з молочною індустрією. Зокрема — керівники та спеціалісти сільськогосподарських підприємств, представники комерційних компаній, галузевих об’єднань. Організатори заходу — Асоціація виробників молока України (АВМ) та компанія «Дикун», співорганізатори — ТОВ «Лімагрейн Україна», ТОВ «БАСФ» і ТОВ «Джон Дір Україна». 

Роль протеїну в раціоні молочної худоби

Марія Ярошко, магістр МВА, співробітник НімАЦ

В організмі тварини білки утворюються безперервно, бо вони необхідні для росту і розмноження, синтезу біологічно активних сполук, відновлення клітин, що відмирають, а також утворення продукції — молока чи м’яса. Поряд із цим постійно триває процес самовідновлення тканин, пов'язаний із заміною частини білків на нові. Білки синтезуються з амінокислот, які потрапляють до кровотоку як кінцеві продукти травлення, або утворюються в процесі обміну речовин. 

Не все продається

Розмову вела Наталка Пахайчук

Степан Івахів — співзасновник фінансово-промислової групи «Континіум», яка є провідним гравцем на молокопереробному ринку України. В «Континіумі» Степан Петрович відповідав за молочний напрямок, а нині відійшов від управління бізнесом, бо став народним депутатом України. У парламенті Івахів — заступник голови Комітету Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин. Свій досвід роботи в молочному бізнесі використовує в законотворчій діяльності. Про молочний напрямок у діяльності найбільшої компанії Західної України, роботу в Раді та бачення розвитку молочної галузі держави Степан Івахів розповів у інтерв’ю для журналу «Молоко і ферма».

Пошук

MilkUA.info
PigUA.info
Журнал «Прибуткове свинарство»